25 Eylül 2024 Çarşamba

Komünist önder Bayram Namaz Stuttgart'ta anıldı

Serêkaniyê'de ölümsüzleşen MLKP Rojava Temsilcisi Bayram Namaz, Almanya'nın Stuttgart kentinde anıldı.

Türk devleti ve çeteleri tarafından 23 Mart 2019 tarihinde Serêkaniyê'de düzenlenen saldırıda ölümsüzleşen MLKP Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat), Almanya'nın Stuttgart kentinde anıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada MLKP adına yapılan konuşmada, Bayram Namaz'ın Ağrı'nın Patnos ilçesinde başlayan yaşamı, işçilik ve öğrencilik yıllarında devrimci mücadeleyle tanışmasına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Bayram Namaz'ın MLKP'nin kurucu ve önder kadrolarından olduğu, 14 yılı zindanlarda olmak üzere 30 yıllık mücadele tarihinde, devrimin tutkulu bir militanı olarak partisinin bütün çağrılarını öne çıkarak yanıtladığı ifade edilen konuşmada, MLKP'nin Rojava Temsilciliği görevini de omuzladığı ve bu görevini sürdürürken ölümsüzleştiği belirtildi.

Bayram Namaz'ın "bedel kapılarından geçilerek zafere varılacaktır" sözünü hatırlatan MLKP temsilcisi, "Devrimin feda bölüğü partimiz şehitlere bağlılığını kararlılıkla sürdürüyor. Mücadele bizi Baranlaşmaya çağırıyor" dedi.

Anma etkinliği "Bayram Namaz ölümsüzdür", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganlarıyla son buldu.