29 Eylül 2024 Pazar

Komünist Erdal Balcı anıldı

Esenkent köprüsünü 4 Kasım 1994 tarihinde pankart asarken polis tarafından katledilen komünist Erdal Balcı, vurulduğu yerde anıldı.

Komünist Erdal Balcı'nın, 4 Kasım 1994 tarihinde İstanbul'da Esenkent köprüsüne pankart asarken polis tarafından katledilmesinin 28. yılında katledildiği yerde anıldı.

Birlik devriminin duyurusu için gerçekleştirilen pankart asma eyleminde ölümsüzleşen komünist Erdal Balcı için yapılan anmada, "Erdal Balcı ölümsüzdür" pankartı açıldı.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) tarafından gerçekleştirilen eylemde konuşan Hüseyin İldan, bin yılda geçse ölümsüzlerin gösterdiği yolda, onların değerlerine sahip çıkarak yürüyeceklerini vurguladı.

İldan, "Bu tarih bizim tarihimiz. Onların bize bırakmış olduğu bu bayrağı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dalgalandırmaya devam edeceğiz. Yolumuz devrim yoludur" dedi.

"Erdal yoldaş yaşıyor mücadele devam ediyor" sloganının atıldığı anma, Erdal Balcı'nın vurulduğu yere fotoğrafı ve çiçeklerin bırakılmasıyla sona erdi.