25 Eylül 2024 Çarşamba

Köln'deki Dayanışma Festivali sona erdi

Dayanışmanın Sesi Derneği tarafından, 22-25 Eylül tarihleri arasında düzenlediği "Dayanışma Festivali", gazeteci Meşale Tolu'nun kitap okuması ile sona erdi.

Almanya'nın Köln kentinde tutuklu gazeteciler ile siyasi tutuklu Almanlar ile dayanışma çalışması yürüten Dayanışmanın Sesi Derneği, 22-25 Eylül tarihleri arasında düzenlediği "Dayanışma Festivali", bir dönem Türkiye'de tutuklu kalan gazeteci Meşale Tolu'nun kitap okuması ile sona erdi.

Köln Edebiyat Evi'nde (Literaturhaus) düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Dayanışmanın Sesi Derneği adına Georg Krautkramer yaptı. Krautkramer, "Bu Festivalımız ile şuan Türkiye'de tutuklu gazetecilere, Alman vatandaşlarına ve tüm muhaliflere dikkat çekmek istedik. Örneğin HDP'ye yönelik tutuklamalar bunun son örneği olmuştur. Tutuklananlar arasında belediye eşbaşkanları, eski milletvekilleri de var" dedi.

Ardından WDR çalışanı Ulrich Noller'ın sunuculuğu ile ETHA'nın eski çalışanı Meşale Tolu "Oğlum bende kalacak" isimli kitabını okudu. Türkiye'de hapishanede kadınların dayanışmasına vurgu yapan Tolu, "Hapishanede kadınların arasındaki dayanışma ve Almanya'da aile ve dostlarımın yürüttüğü dayanışma çalışması bana güç ve moral verdi" dedi. Kitap okumanın ardından konuşan Tolu, 16 yıldır tutuklu olan Hatice Duman'ın kitaba yazdığı mektubu okudu ve durumuna dikkat çekti.