25 Eylül 2024 Çarşamba

Köln'de Albayrak ve Şahin ile dayanışma eylemi

Almanya'nın Köln kentinde Young Struggle ve AGİF, Yunanistan'da tutuklu bulunan Alican Albayrak ve Hüseyin Şahin ile dayanışma eylemi yaptı.

Almanya'nın Köln kentinde, yaklaşık 5 aydır Yunanistan'da tutuklu bulunan Alican Albayrak ve Hüseyin Şahin için eylem düzenlendi.

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle ve AvEG-Kon'a bağlı AGİF'in çağrısıyla düzenlenen eylemde, AvEG-Kon'un Almanca ve Türkçe açıklamaları okundu. Okunan açıklamalarda, Alican Albayrak ve Hüseyin Şahin'in 5 aydır hukuksuzca tutuklu oldukları ve iki politik mülteciye yardım etmekten yargılandıkları belirtildi.

Sosyalist, yurtsever ve devrimci kişi ve kurumların, Alican Albayrak ve Hüseyin Şahin'in serbest bırakılması için yürütülen mücadeleyi büyütmesi çağrısı yapıldı.

ZORA, Young Struggle ve AGİF'in bayraklarının taşındığı eylemde Young Struggle adına yapılan konuşmada, kapitalizmin varoluşsal krizi içerisinde bulunan Avrupa devletlerinin ikiyüzlülüğüne, göçmen haklarının ihlaline ve her türlü insan hakkının askıya alındığı mülteci kamplarının durumuna değinildi. Eylem, "Politik tutsaklara özgürlük", "Alican ve Hüseyin'e özgürlük" ve "Yaşasın enternasyonel dayanışma" sloganlarıyla sonlandı.