25 Eylül 2024 Çarşamba

Kızılhaç: Mahir El-Ahres çok kritik bir durumda

İsrail'in siyonist politikalarından olan idari hapis uygulamasını protesto amacıyla 88 gündür açlık grevinde olan Mahir El-Ahres'in durumu kötüleşiyor. Kızılhaç Uluslararası Komitesi, El-Ahres için acil çözüm çağrısı yaptı. 

Kızılhaç teşkilatının Uluslararası Komitesi, idari hapis uygulamasını protesto amacıyla 88 günden beri açlık grevinde olan Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki bir hastanede yoğun bakımda tutulan 49 yaşındaki Mahir El-Ahres'in sağlık durumunun iyice kötüleştiğini duyurdu.

Kızılhaç'ın işgal altındaki Filistin topraklarındaki Uluslararası Komitesi'nin sağlık bölümünün başkanı Yves Gibbins açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Uluslararası Komite'nin doktorları açlık grevinde 85 güne girmesinden bu yana sayın El-Ahres'i ziyaret ediyor ve durumunu yoğun bir şekilde kontrol ediyorlar. Dönüşü olmayan birtakım sağlık sorunlarının muhtemel olması sebebiyle büyük bir endişe duyuyoruz. Tıp açısından El-Ahres çok kritik bir döneme girmiş durumdadır."

Kızılhaç, El-Ahres'in hayatını kaybetmemesi için konuyla ilgili uluslararası kurumları ve temsilcilerini acil çözüm bulmaya çağırdı.