25 Eylül 2024 Çarşamba

Kızıl Yardım: Slovenya'da tutuklu olan Osman Aslan serbest bırakılsın

Kızıl Yardım örgütü adına açıklama yapan Anja Sommerfeld, 30 Temmuz'da Slovenya'da Kırmızı Bülten ile arandığı gerekçesiyle tutuklanan Osman Aslan'ın serbest bırakılmasını istedi.

Almanya'da yaşayan 50 yaşındaki Osman Aslan tatil sonrası Kırmızı Bülten ile arandığı gerekçesiyle Haziran ayında Interpol tarafından Slovenya'da tutuklandı. Aslan'ın tutuklanmasına ilişkin Kızıl Yardım örgütü adına Anja Sommerfeld yazılı açıklama yaptı.

Sommerfeld, "Osman Aslan 50 yaşında ve 1994'den bu yana ailesiyle birlikte Bergkamen'de yaşıyor. Kürdistan kökenli olan Aslan'ın süresiz oturum izni bulunmakta. 30 Temmuz'da Slovenya'da mahkeme karşısına çıkan Osman halen mahkemenin yeterli belgeleri elinde bulunmadığı gerekçesiyle tutuklu durumda ve dört aydır Almanya'ya dönemedi" dedi.

Slovenya'da yaşanan durumun ilk olmadığına dikkat çeken Sommerfeld, "Geçen yıl ise Duisburg'da yaşayan İsmet Kılıç'da Sloverya'da tutuklandı. 80 gün tutukluluğun ve siyasi tepkilerin sonucu serbest bırakıldı ve ardından Almanya'ya döndü. Türkiye Kırmızı Bülten ile siyasilere Avrupa'da da baskı altında tutmaya çalışıyor. Almanya başta olmak üzere AB bu baskıya başeğmemelidir. Kızıl Yardım olarak Osman Aslan'ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" diye belirtti.