28 Eylül 2024 Cumartesi

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sana maşa görevi verdiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Moskova ziyaretine ilişkin Rus basını tarafından servis edilen görüntülere tepki göstererek, "Sana maşa görevi verdiler farkında bile olmadın" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayan Kılıçdaroğlu, İstanbul'da 8 Mart Gece Yürüyüşü'ne polisin saldırmasına tepki göstererek, "İstanbul'da da kadınlar yürümek istediler, yasak getirdiler. Hangi gerekçeyle yasak getiriyorsunuz? Yasak geldiği zaman Türkiye'nin demokrasisi gelişmiş mi olacak? Tam aksine. O nedenle biz yasakçı zihniyetlere karşıyız. İnsanlar silahsız ve şiddetsiz olmak kaydıyla her türlü yürüyüşü yapabilirler" dedi.

Kılıçdaroğlu, 4 Mart günü Meclis Genel Kurulu'nda, partisinin Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlere değinerek, "Kendisine de hiçbir cevap vermedim. Grup Başkanvekilimiz onun kullandığı kelimelerin aynısını kullanıyor. Kızıyorlar, neden bu kelimeleri kullandın diye. Aynısını sen söyledin. Biz parlamentoda kavga istemiyoruz. Düşünce kadar değerli bir şey yoktur" diye konuştu.

'ÖSO'YU ABD İLE BİRLİKTE KURDUNUZ'
Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Maşa rolünü size kim verdi? Hiç düşünmediniz mi sana bu eşbaşkanlığı veren sana ayrı nasıl bir görev verecek diye? Tarih bilgisinden yoksun olanlar buna balıklama atladılar. Yine biz söyledik; ÖSO ile senin ne işin var? Suriye'yi bölme konusunda neden bu işe soyunuyorsun? ÖSO'yu biz Amerika ile beraber kurduk diyor. Sana maşa görevi verdiler farkında bile olmadın. Biz ÖSO'nun hamiliğine soyunduk aynı zamanda. Para, silah verdik, eğittik aynı zamanda. Biz yıllar yılı yanlış yapıyorsunuz, Türkiye'nin başını belaya sokmayın dedik" ifadelerini kullandı.

MOSKOVA ZİYARETİ
Erdoğan'ın Moskova ziyaretine ilişkin Rus basını tarafından servis edilen görüntülere işaret eden Kılıçdaroğlu, "Ağırıma giden Putin'in el işareti ile bizimkileri çağırması. Her biriyle tek tek tokalaşması. Ağırıma gidiyor. Dışişleri Bakanı'nı görüyorsunuz, ter basmış elindeki dosyayı yelleş gibi kullanıyor. Ve bir görüntü var içimi acıtıyor. Kapıda beklerken. Hepsi sıkkın yapılan muameleyi görüyorlar zaten. Haksızlık var, yanlış evet. İnsanlar aşağılanıyor. Hak ediyorlar mı? Hayır. Bunu asla kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

'PUTİN ÖNLERİNE KOYDU ÖYLE YAPTILAR'
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sözleşme az önce size söylediğim 5 önerinin 4'ünün yerine gelmesini sağladı. Biz söyledik yapmadılar, Putin önlerine koydu öyle yaptılar. Bunları yap diye sana neredeyse yalvardık. En çok üzülecekmişiz. Ne diyeyim Allah akıl fikir versin. Devleti yöneten adamın dokuz boğum olması lazım boğazında. Sanki Suriye yansın yıkılsın, haydi hep beraber Şam'a gidelim diyen, ben miydim, sen miydin? Yenikapı'ya gittim diye çoğu arkadaşımız beni eleştirdi. Orada söylediğim, kullandığım cümlelerden biri şuydu; Camiye, kışlaya ve adliyeye siyaseti sokmayın dedim. Beyefendi geldi, camide kürsü kuruldu konuşma yapıyor, doğru değil arkadaşlar. İnanca saygı duyun ya."