27 Eylül 2024 Cuma

Kibariye Kılıç: Eşim yardım için gitti, dinlemediler

Cizre Kaymakamlığı'nın 4. katından atlayarak intihar eden Nezir Kılıç'ın eşi Kibariye Kılıç, ekonomik sıkıntı yaşadıklarını ve eşinin yardım için Kaymakamlığa gittiğini belirtti.

Cizre'de Kaymakamlık binasının 4. katından atlayarak intihar eden yüzde 76 engelli Nezir Kılıç'ın, ölümünün ardından da ekonomik sıkıntı çıktı.

Cudi Mahallesi'nde yaşayan ve geçimini engelli maaşıyla sağlayan Kılıç'ın, epilepsi hastası olduğu ve 12 yıldır işsiz olduğu öğrenildi. Mezopotamya Ajansı'na konuşan Kılıç'ın eşi Kibariye Kılıç, eşinin aylık 700 TL maaş aldığını ve ekonomik olarak sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Evlerinin kira olduğunu kaydeden Kibariye Kılıç, "Kimsemiz yok. Çocukların okulu var. Masraf var, yiyecek var. Yetmiyor. Sadece engelli maaşı vardı. Çocukları hepsi boştalar ve hiçbir çalışanımız yok. Bizim hiçbir şeyimiz yok. Fakiriz ve kiradayız. Eşim bana 'Kaymakamlığa gideyim biraz yardımda bulunsunlar' dedi. Bende git dedim.  Gitti ve gidiş o gidiş, bir daha dönmedi" dedi.

Kaymakamlık binasının kentin en çok korunan binalarından olduğunu belirten Kılıç, o kadar görevli olmasına rağmen eşinin korunamadığını söyledi.

Belediye ve Kaymakamlığın, eşinin kurtulabilmesi için hızlı davranmadığını kaydeden Kılıç, "En azından sünger bırakarak müdahale edebilirdi. Savunulacak hiçbir tarafı yok bunun. Bunlardan davacıyım. Ben ve vicdanım bu yaşananları kabul etmiyoruz. Eşim 'gideceğim kaymakam beni dinleyecek. Vicdanen kabul edecek' diyordu."