29 Eylül 2024 Pazar

KESK'li kadınlar: Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılmalı

KESK İstanbul Kadın Meclisi, Şebnem Korur Fincancı'nın ve gözaltındaki gazetecilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunarak, hakikatin, bilimin ve insan haklarının yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Kadın Meclisi, Şişli'de bulunan Eğitim-Sen 3 No'lu Şube'de düzenlediği basın açıklamasıyla Türk devletinin Güney Kürdistan'da kimyasal silah kullanımının araştırılmasını istediği için tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın yanında olduğunu vurguladı.

Basın açıklamasını okuyan Meryem Göktepe, iktidarın seçime giderken muhalif sesleri boğmaya çalıştığını vurgulayarak, Fincancı'nın tutuklanmasıyla demokrasi güçlerinin zapturapt altına alınmak istendiğini kaydetti.

Kürt gazetecilerin gözaltına alınmasına da değinen Göktepe, iktidarın Meclis'ten geçirdiği sansür yasasının muhalif basına dönük baskı ve saldırıların habercisi olduğunu kaydetti. Gözaltındaki gazetecilere dönük işkenceye tepki gösteren Göktepe, "Baskın sırasında gazetecilerin darp edilmesi ve ters kelepçe işkencesi uygulanması; gazetecilik faaliyetini kriminalize etmenin yanı sıra insan hakları ihlalleridir. Gözaltına alınan ve tutuklu bulanan tüm gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.

Barışı ve ifade özgürlüğünü savunduklarını vurgulayan Göktepe, sözlerine şöyle devam etti: "Muktedirlere hatırlatmak isteriz ki, Şebnem Korur Fincancı ve biz KESK'li kadınlar dün olduğu gibi bugün de, yarın da hakikatin, bilimin ve insan haklarının yanında mücadele etmeye devam edeceğiz. Şebnem Korur Fincancı'nın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Şebnem Korur Fincancı yalnız değildir, onurumuzdur."