29 Eylül 2024 Pazar

Kayyum AKP Gençlik Kolları Başkanı'nı 'Özel Kalem'i yaptı!

Cizre Belediyesi kayyumu, AKP Şırnak Gençlik Kolları Başkanı Hayret Olcay'ı Özel Kalem Müdürlüğü'ne getirdi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından 29 Ekim 2019 tarihinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Şırnak'ın Cizre Belediyesi'ne kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Sinan Davutoğlu, bir süre önce "yaş haddini" gerekçe göstererek görevinden istifa eden AKP Şırnak Gençlik Kolları Başkanı Hayret Olcay'ı belediyenin Özel Kalem Müdürü yaptı. Olcay'ın Özel Kalem Müdürlüğü'ne getirildiğine dair bilgiler belediyenin resmi internet sitesinde de yer aldı. 

AKP'DEN BELEDİYEYE GEÇTİ
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Olcay'ın ismi bir süredir belediyeye alınan AKP'li isimler arasında yer alıyordu. Bu durum sosyal medya kullanıcıları tarafından da bir süredir tartışılıyordu. Olcay, 27 Mart'ta sosyal medya hesabı üzerinden yazılı açıklama yaparak, AKP Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden "yaş haddini" gerekçe göstererek istifa etti. 

BENZER DURUMLAR YAŞANDI
5 Kasım 2016’da Şırnak Belediyesi'ne atanan kayyum da belediyenin Özel Kalem Müdürlüğü’ne AKP Şırnak İl Gençlik Kolları Başkanı Resul Koluman'ı getirmişti. Yine, Cizre Belediyesi’nin önceki kayyımları döneminde de AKP Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan'ın kardeşi Akiset Atan Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirilmişti.