28 Eylül 2024 Cumartesi

Katledilen Ebdullah'ın anması engellendi

İşgal saldırısında katledilen ANHA muhabiri  Îsam Ebdullah için Diyarbakır'da gazetecilerin anması engellendi. DFG Eşbaşkanı Müftüoğlu, "Gazetecilik faaliyetleri, gazetecilerin halka haber ulaştırma hakkı engellenemez. Bu kararı protesto ediyoruz" diye tepki gösterdi.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Türkiye'nin Kobanê'ye yönelik hava saldırısında yaşamını yitiren Hawar Haber Ajansı (ANHA) Dêrik Muhabiri Îsam Ebdullah için yapmak istedikleri açıklama polis tarafından "valilik yasağı" gerekçesiyle engellendi.

Açıklama öncesi Sanat Sokağı çok sayıda polis tarafından ablukaya alınırken, haber takibi yapan gazetecilere de izin verilmedi. Gazeteciler, kararı tanımadıklarını belirterek, engeli protesto etti.

Açıklamanın engellemesine tepki gösteren DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, "Ne içeride ne de dışarıda yapmıyoruz ama özgür basının da hiçbir koşul altında susmayacağını bir kere daha ifade ediyoruz. Gazetecilik faaliyetleri, gazetecilerin halka haber ulaştırma hakkı engellenemez. Bu kararı protesto ediyoruz" dedi.