28 Eylül 2024 Cumartesi

Katilam çetesi IŞİD'in Türkiye lideri Ebu Hanzala tekrar tutuklandı

Yüzlerce kişiyi katleden bombalı saldırıları gerçekleştiren IŞİD'in Türkiye sorumlusu Ebu Hanzala olarak bilinen Halis Bayancuk'un tahliye kararına itiraz edildi. Bayancuk tekrar tutuklandı.

Türkiye'de birçok bombalı saldırılarla yüzlerce kişiyi katleden politik İslamcı IŞİD çetesinin sorumlulardan biri olan ve Ebu Hanzala olarak bilinen Halis Bayancuk, bugün Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tahliye edildi.

TAHLİYEYE SAVCIDAN İTİRAZ
Sakarya Cumhuriyet Savcısı Serkan Özgen karara itiraz etti ve 3. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı kabul etti. Bayancuk hakkında cezaevinden tahliye edilmeden yakalama kararı çıkartıldı.

Bu karar sonrası Bayancuk, Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirten Bayancuk, tutuklanarak yeniden cezaevine konuldu.

Tahliye kararı TBMM Genel Kurulu'nda da gündeme geldi. Bayancuk'un tahliye edilmediğini belirten AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin şunları söyledi:

"Türkiye'de, onlar inansa da inanmasa da özgür bir yargı sistematiği var. Bu yargı sistematiği içerisinde, mekanizma içerisinde Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi bahsi geçen kişinin tahliyesine karar vermiştir, savcı itiraz etmiştir. 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi, bu itirazı haklı bulmuştur ve bahsi geçen kişinin tutukluluğu devam etmektedir. Tahliyesi söz konusu olmamıştır."