20 Eylül 2024 Cuma

Kadıköy'de polisin saldırısı protesto edildi

33 Düş Yolcusu'nun Kadıköy'de anılmasına izin verilmemesi ve polisin saldırısını Khalkedon Meydanı'nda protesto eden Gençlik Örgütleri, Suruç'un sorumluları hesap verene kadar mücadele edeceklerini belirttiler.
Gençlik Örgütleri, 33 Düş Yolcusu'nun Kadıköy'de anılmasına izin verilmemesi ve polisin saldırısını Khalkedon Meydanı'nda protesto etti.
 
Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Erkan Baş ve KHK ile ihraç edilen Veli Saçılık da katıldı. Eylem 33 Düş Yolcusu'nun isimlerinin okunmasıyla başladı.
 
Suruç'ta yaralanan Koray Türkay eylemde yaptığı konuşmada, "Bugün yapılan müdahale demokrasi isteyen insanlara yapıldı. Biz Amara'da aynı dili konuşmadığımız çocukların gözyaşlarını silmek için gittik. 33'ler bayramda sahile gitmek yerine savaştaki çocukların göz yaşını silmeye gitti. Bu artık iyilerle kötülerin savaşıdır" dedi. 33 Düş Yolcusu'nun insanlığın iyiliğini temsil temsil ettiğini kaydeden Türkay, "İnsanlar demokratik bir yaşam istiyorsa Suruç'a sahip çıkmak zorundadır. Suruç'un katilleri anma yapmamıza izin vermedi, ama pes etmiyoruz. Bu günler geçicidir" diye belirtti.
 
Bu ülkeyi iki dudağı arasında yönetmek isteyenların gidici, kendilerinin kalıcı olduğunu vurgulayan Türkay, "Mücadeleyi asla bırakmayacağız. Biz IŞİD'e sahip çıkanları biliyoruz. 400 sandalyeyi verin bu iş bitsin diyenlerin bu katliamı planladığını biliyoruz. Bütün siyasiler hesap verene kadar bu mücadele bitmeyecek" diye konuştu.
 
Eylemde tutuklu Suruç yaralısı Efe Çatalbaş'ın mektubu okundu. Çatalbaş mektubunda şu ifadelere yer verdi:
"33 Düş Yolcusu'nu saygıyla anarak başlamak isterim.
 
"33 Düş Yolcusu'yla çıktığımız bu yolun bulunduğumuz evresinde; onlardan aldığımız güçle, onların hayallerini gerçekleştirmek için hem zindanlarda hem dışarıda özgürlük yolunda yürümeye devam edeceğiz.
 
"Kardeşlik köprüsünü kurduğumuz halkların, oyuncağını götürdüğümüz çocukların özgürlükleri tehdit altında iken, ne bu katliamın baş sorumlusu halklarımıza kan kusturmaya devam ederken, bu yolda daha çok mesafemizin olduğunu görüyoruz.
 
"Bütün bunların bilinciyle 33 Düş Yolcusu'nun cesaret ve hayallerini kuşanarak mücadeleyi büyütme sözü veriyoruz."
 
Eylemde Veli Saçılık'ın kısa bir konuşma yaptı. Ardından ortak basın açıklamasının okunmasıyla eylem sona erdi.