20 Eylül 2024 Cuma

AKP-MHP iktidarı ekolojik yıkım projelerini sürdürüyor

MAPEG'in Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, 125 maden sahası için ihale açıldı. AKP-MHP iktidarı halkın itirazlarına rağmen yeni maden sahalarıyla ekolojik yıkımı derinleştiriyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), ekolojik yıkım projelerine devam ediyor. MAPEG, 125 maden sahası için ihale açtı. Karar Resmi gazetede yayımlandı.

15 gün içinde MAPEG sitesinde yayınlanacak ilanda, ihalesi yapılacak sahaların ili, erişim numarası, maden grubu, ihale şartnamesi, pafta-koordinat bilgileri, alanları ve ihale tarihleri yer alacak.

İhaleler kapalı teklif ve açık artırma usulü ile yapılacak.

Başvurular MAPEG tarafından değerlendirildikten sonra, ihalesi yapılan sahalara başvuru yapılmaması halinde yeniden ihale edilecek. Kapalı teklifi genel müdürlükçe belirlenen taban ihale bedelinden az olan müracaatlar değerlendirmeye alınmayacak.

Ayrıca, Sinop ve Giresun'da bulunan IV. grup maden sahası ürün üretimine yönelik tesisler şartlı ihale edilecek.

Buna göre, Sinop'ta bakır uç ürün üretimine yönelik tesis ve Giresun'da çinko ara ürün üretimine yönelik tesisin şartlı ihale edilmek üzere ilanının, Resmi Gazete yayım tarihinden itibaren en az 15 gün süre ile MAPEG'in resmi internet adresinde yer alacak.

İhaleler, kapalı teklif ve açık artırma usulü ile yapılacak.