20 Eylül 2024 Cuma

İmam Hatip Ortaokulu müdürü kadın müdür yardımcısının kapısını kırdı

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu müdürü, kadın müdür yardımcısının odasının kapısını kırdı. Hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan okul müdürü Kırbıyık'ın görevine devam etmesine tepki gösteren Eğitim Sen Bursa Şubesi, okul önünde eylem yaptı.

Okulda başı açık kız öğrenci istemediğini söyleyerek gündeme gelen Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan Mahmut Celalettin Öktem İmam Hatip Ortaokulu müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, bu kez kadın müdür yardımcısının odasını kapısını kırarak bastı.

Bir yıl önce ataması yapılan kadın müdür yardımcısı Doğa Kaycı'ya mesaj atan okul müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, tayin istemeden kendisine sorması gerektiğini, okulda uyumlu bir kadro olduğunu, yeni birini istemediğini söyleyerek baskı yaptı. 6 Kasım 2023 tarihinde göreve başlayan Kaycı'ya mobbing uygulayan Kırbıyık, kılık kıyafetine müdahale etmeye çalıştı.

Daha uygun odalar olmasına rağmen Kaycı'ya penceresiz, havasız bir oda tahsis eden Kırbıyık, daha sonra içinde tuvali olan bir oda vererek, tuvaleti okuldaki öğretmelerin kullanımına açtı. Taciz ve mobbingini bu şekilde sürdüren Kırbıyık, üçüncü kez yaptığı oda değişikliğinde içinde yatak, dolap, buzdolabı gibi malzemelerin bulunduğu bir oda tahsis ederek, kadın müdür yardımcısı Kaycı'yı yıldırmaya çalıştı. İçindeki malzemeler taşınmadan yeni odaya yerleşmeyeceğini söyleyen Kaycı'ya 11 Eylül gününe kadar odayı boşaltması yönünde baskı yapan okul müdürü Ergin kaya Kırbıyık, çekiç ve tekmelerle kapıyı kırıp Kaycı'nın odasını bastı. Kadın müdür yardımcısı Kaygı'nın uyarılarına rağmen odanın kapısını kırarak içeri giren müdür Kırbıyık, özel ve resmi kullanıma ait tüm eşyaları dışarı attırdı.

EĞİTİM SEN OKUL ÖNÜNDE EYLEM YAPTI
Olaya tepki gösteren Eğitim Sen Bursa Şubesi, okul önünde açıklama yaptı. Eyleme, Hürriyetçi Eğitim Sen, Eğitim İş, TÖB-SEN, Eğitim Gücü Sendikası, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası da katıldı.

Açıklamada söz alan Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, yaşananları aktardıktan sonra, okul müdara Kırbıyık'ın geçtiğimiz ay yapılan veli toplantısında "Şort giyen öğrenciye de karışırım, başını örtmeyen öğrenciye de karışırım, bunlardan dolayı psikolojisi bozulan öğrenci varsa bu okula gelmesin" sözlerini hatırlattı.

Kırbıyık'ın yaşananlara rağmen aynı okulda müdür olarak görev yapmaya devam ettiğine dikkat çeken Erdem, "Arkadaşımızın adli ve idari şikayeti olmasına rağmen şimdiye kadar bir gelişme olmadığı görülmektedir. Eğitim Sen Bursa Şube olarak biz de oluşturduğumuz adli ve idari şikayet dilekçemizi savcılığa ve il milli eğitim müdürlüğüne verip, tüm gelişmeleri yakından takip edeceğiz" dedi.