30 Eylül 2024 Pazartesi

JKŞ ve TKŞ'nin 'İntihar çözüm değil, çözüm örgütlü yaşamda' kampanyası sürüyor

JKŞ-TKŞ Kobanê ve Firat Kantonu'nda artan intiharlara karşı kampanyasını sürdürüyor. Kampanya kapsamında afiş çalışması yapılı, ev toplantılarıyla birlikte intiharlara neden olan sorunların birlikte çözümüne ilişkin tartışmalar yürütüldü.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) ve Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) son süreçte Firat bölgesinde ve Kobanê'de artan intiharlara karşı "İntihar çözüm değil çözüm örgütlü yaşamda" kampanyası başlattı. Başlatılan kampanya kapsamında kenti afişlerle donatan JKŞ'liler aynı mahallelerde ev toplantıları örgütlüyor, sorunları tartışıyor ve birlikte çözüm önerileri geliştiriyor.

'İNTİHARLARIN NEDENLERİ ARTAN MADDE BAĞIMLILIĞI VE KADINA YÖNELİK ŞİDDET'
JKŞ üyeleri düzenledikleri ev toplantılarıyla son dönemde artan intihar vakalarını tartıştı. Özellikle kadın intiharlarının ve nedenlerinin tartışıldığı toplantıda kadınlara konu hakkında ki görüşleri soruldu. Yapılan tartışmalarda artan uyuşturucu kullanımı, örgütlü yaşamdan uzaklık, intiharların sebepleri olarak öne çıktı.

Toplantıda JKŞ adına konuşan Xanim Îbrahîm yürüttükleri çalışmalardan çıkan verileri aktararak intihara neden olan koşulları tartıştı. 

'KADIN DAYANIŞMASI İLE EL ELE TOPLUMSAL ÇÜRÜMENİN ÖNÜNE GEÇEBİLİRİZ'
Toplantıda söz alan kadınlar toplumsal baskının, adet ve geleneklerin, aşiret kurallarının kadınların yaşamında bir zincire dönüştüğüne dikkat çekti. Kadınların yaşamını sınırlayan etkilere dikkat çekilirken, kadınlar toplumsal kadın dayanışmasının ihtiyacını dile getirerek sorunların önüne böyle geçileceği vurgulandı.

'DİRENMEK VE KAZANMAK ZORUNDAYIZ'
Toplantıda söz alan JKŞ üyeleri de "Değişim sağlamak zor, kolay değil. Ama şimdi pes edersek elde ettiğimiz özgürlükleri de kaybederiz. On yıl önce başka sorunlarımız vardı. Kimse bir kadının lokantada çalışabileceğini düşünür müydü? Ya da okula gidebilir miydiniz? Şimdi yeni bir aşamadayız. Sorunlarımız daha farklı ama aşmak zorundayız. Direnmek ve kazanmak zorundayız. Bunu kimse tek başına yapamaz. El ele vereceğiz. Birbirimize yaslanacağız. Kadınlar birlikte bu devrimi sosyalizme ulaştıracak. O zaman yaşadığımız yoksulluk da diğer sıkıntılar da azalacak" dedi.

JKŞ temsilcisi konuşmasında kadınları örgütlenmeye ve örgüt saflarında yer almaya çağırdı. 

Canlı tartışmaların yürütüldüğü toplantıda Raperîn gazetesi de okundu.