27 Eylül 2024 Cuma

'Güvenliğini' sağlamak için görevlendirilen polis taciz etti

Boşanma aşamasında olduğu erkeğin sistematik şiddetine maruz kalan M.P, ölüm tehditleri alınca karakoldan can güvenliği için polis görevlendirilmesini istedi. Ancak M.P. bu kez görevlendirilen polisin tacizine uğradı.

Van'da yaşayan M.P, 22 yıldır evli olduğu öğretmen H.P'den sistematik şiddet görmesi üzerine boşanma davası açtı. Boşanma davası devam ederken H.P'nin şiddet ve tehditlerinin sürmesi üzerine erkek hakkında uzaklaştırma kararı alındı. H.P'nin iki kez kararı ihlal etmesi üzerine koruma talebinde bulunan M.P, koruması için görevlendirilen polisin tacizine maruz kaldı.

'UZAKLAŞTIRMA KARARI BİTİNCE EVİ BASTI'
Sistematik şiddetin sürmesi üzerine boşanma davası açan M.P, tehditlerin devam ettiğini bunun üzerine uzaklaştırma kararı aldırdığını söyledi. Uzaklaştırma kararının bittiği bir gün H.P'nin evini basarak çocuklarına hakaret ettiğini belirten M.P, şiddete dair raporlarını mahkemeye sunmasına rağmen fail hakkında tutuklama kararı verilmediğini söyledi. H.P'nin tedbir kararını defalarca ihlal ettiğini anlatan M.P, karakola giderek güvenliğinin sağlanmasını istedi.

KORUMA AMAÇLI GÖREVLENDİRİLEN POLİS TACİZ ETTİ
Bunun üzerine koruma amaçlı A.Ö. adlı polis görevlendirildi. Ancak A.Ö, M.P'ye sözlü ve yazılı tacizde bulundu. "Benimle 'özellikle ilgilenmek' istediğini söyledi. Neden diye sorunca; 'sizden hoşlanmış olamaz mıyım' diye cevap verdi. Polis memuru hakkında suç duyurusunda bulundum" diyerek yaşadıklarını anlatan M.P, ailesi tarafından yalnız bırakıldığını, devletin ise kimliğini değiştirerek başka kente yerleşmesini önerdiğini söyledi.

"Ben neden kaçıyorum? Neden erkeğin yaşamına göre her şey düzenleniyor" sorularını yönelten M.P, "Hiçbir yere gitmeyeceğim. Ne olursa olsun mücadele edeceğim. Her gün onlarca kadın evli oldukları erkekler tarafından katlediliyor. Ben bütün kadınların sesi olmak için mücadelemi sürdüreceğim" dedi.