28 Eylül 2024 Cumartesi

DEM Parti Kadın Meclisi'nden İstanbul'da kadın şöleni

DEM Parti Kadın Meclisi İstanbul'da kadın şöleni düzenledi. Burada konuşan Türkoğlu, iktidarın kadın düşmanı politikalarına dikkat çekerek geçit vermeyeceklerini kaydetti. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Partisi) Kadın Meclisi, "Özgür ve eşit yaşamda ısrarcıyız, derinleşen kadın yoksulluğuna karşıyız" şiarıyla İstanbul'un Kartal ilçesinde bulunan Neyzen Tevfik meydanında kadın şöleni gerçekleştirdi. Şölene, DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türoğlu'nun yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinen Azad( TJA), DEM Parti il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda kadın katıldı. Şölene ulusal kıyafetlerle katılan kadınlar, sık sık, "Jin, jiyan, azadî" sloganı attı.

'KADINLAR ÖZGÜR OLMADIKÇA KİMSE ÖZGÜR OLAMAZ'
Açılış konuşmasının ardından söz alan Türkoğlu, "Özgür ve eşit yaşamda ısrarcıyız, derinleşen kadın yoksulluğuna karşıyız" şiarına dikkat çekti. Kadın yoksulluğuna işaret eden Türkoğlu, "Bizler özgür ve eşit olmadığımız sürece kimse özgür olmaz. Biz kadınlar, iktidarın hedefindeyiz. Sosyal yaşamdan siyasete kadar yaşamın her alanında ve her yerinde yoksullukla karşı karşıyayız. Kadın sorunu aynı zamanda bu ülkenin bir demokrasi sorunudur. Her yerde insanların, iktidarın sürdürdüğü savaşa ve ranta isyan var. Emekçiler, köylüler, kadınlar, işçiler, emekleri için isyan ediyor. Yoksulluk böyle bir şey. Bir yandan haklarımıza saldırırlar bir yandan da bizlere saldırıyorlar. Kadınlar açlıkla sınanıyor. Bizden çalanlar, rızkımızı bizden çalarak ayakta kalıyor" dedi.

'ÇÖZÜM KADINLARDADIR'
İktidarın kadınlara ve çocuklara yönelik sürdürdüğü şiddet, taciz ve katliam politikalarına vurgu yapan Türkoğlu, buna karşı ortak mücadelenin çok önemli olduğunu hatırlattı. Türkoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bütün bu sorunlar Kürt sorunuyla bağlantılıdır. Savaş politikalarında ısrar etmek, iradenin gasbıdır. Ama 21. yüzyılda bizi inkar edenleri bizler de inkar edeceğiz. Biz var olacağız ama kendimiz olarak var olacağız. İktidarın yarattığı politikalarla değil biz kadınlar isyanımızla var olacağız. Savaş karşısında birleşmek dayanışmak demektir. Biz kadınlar, mücadele edenler, halklar, emekçiler, adalet talep edenler şunu çok iyi biliyorlar; direnerek kazanacağız. Bizler hayatın her alanında her yer de söyledik; özsavunmamız örgütlenmektir. DEM Parti Kadın Meclisi güçlü bir mirasa sahiptir. Bu ülkedeki iktidarın düzenine geçit vermeyeceğiz. Bu halka umut veren bir partiyiz. Demokrasi herkes için diyoruz. Kimlikler, inançlar, kadınlar, çocuklar için demokrasi istiyoruz. Mücadelemizde kararlıyız. Çözüm kadınlardadır."

Türkoğlu, İstanbul'da 24 Eylül'de gözaltına alınan DEM Parti 1. Bölge Eş Sözcüsü Dilber Demir'in tutuklanması ve DEM Parti Sultangazi İlçe Örgütü binasına düzenlenen silahlı saldırıyı kınadığını söyleyerek, bu saldırılar karşısında geri adım atmayacaklarının altını çizdi.

Konuşmalarının ardından Mezopotamya Kültür Merkezi (NÇM) sanatçılarının sahne almasıyla tüm kadınlar halaya durdu. Alkış, slogan ve zılgıtların eksilmediği şölen, "Jin, jiyan, azadî" sloganlarıyla son buldu.