25 Eylül 2024 Çarşamba

JKŞ: Türk devletini kovacağız Efrîn'i özgürleştireceğiz

Efrîn işgalinin yıldönümü dolayısıyla Hesekê'de Êzidî kadınlarla birlikte eylem yapan JKŞ, "Türk devletini topraklarımızdan kovacak ve işgal edilen alanlarımızı özgürleştireceğiz" dedi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) üyeleri, Efrîn işgalinin yıldönümü dolayısıyla Hesekê'de Êzidî kadınlarla birlikte eylem yaptı.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırısı nedeniyle göç edip Hesekê'de yaşayan Êzidî kadınlar, Şengal'e yönelik işgal hazırlıklarını ve Türk devletinin işgal saldırılarını da kınadı. 

JKŞ Sözcüsü Fadya Sido yaptığı konuşmada, faşist Türk devletinin bölgedeki işgal saldırılarını hatırlattı, direnişi büyütme çağrısı yaptı. Sido, Türk devletinin 58 gün süren kahramanca direniş sonrasında Efrin'i işgal edebildiğini dile getirdi. 300 bini aşkın Efrinlinin göç etmek zorunda kaldığını hatırlatan Sido, "Efrîn'in işgalinden sonra Girê Spî ve Serêkaniyê'nin işgal edilmesi Türk devletinin bütün Rojava'yı hedeflediğini göstermektedir" diye belirtti.

Sido, faşist Türk devletinin Kürdistan'ın tüm parçalarında Kürt halkına karşı düşmanlık beslediğini dile getirdi. Sido şöyle konuştu: "Dün Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî idi. Bugün de işbirlikçileriyle birlikte Şengal ve Medya Savunma Alanlarını tamamen işgal etmek istiyor. Bu saldırılarla birlikte İmralı Adasında Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerinde ağır bir tecrit uygulamakta ve son günlerde kaygı veren söylentiler yaymaktadır. Tecride karşı yürütülen direniş daha fazla sahiplenilip büyütülmelidir."

Sido sömürgeci Türk devletine karşı mücadeleyi büyüteceklerini kaydetti ve şunları söyledi: "Hiçbir güç bu direnişi kıramayacaktır. Saldırılar karşısında özgür alanlarımızı koruyacak, halkımızın direnişinden aldığımız güçle faşist sömürgeci Türk devletini topraklarımızdan kovacak ve işgal edilen alanlarımızı özgürleştireceğiz."