28 Eylül 2024 Cumartesi

Jiyan Tosun ve Eren Keskin'in telefon numaraları çocuk oyun gruplarına dağıtılmış

Devlet organizasyonuyla hedef gösterilen ve ölümle tehdit edilen Jiyan Tosun ve Eren Keskin'in telefon numaraları çocuk oyun gruplarına dağıtıldı. Tosun ve Keskin çocuklara arattırılarak tehdit ediliyor.

İstiklal'de gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı sonrası Zafer Partili Adem Taşkaya tarafından hedef gösterilen Jiyan Tosun ile Eren Keskin'in telefon numaraları çocuk oyun gruplarına dağıtıldı.

Saldırının hemen sonrasında Taşkaya, kayıp yakını Tosun'un bilgilerini paylaşarak eylemi gerçekleştiren kişi olduğunu iddia etti. Taşkaya, 3 dakika sonra twitini silse de saray medyası bu iddiadan yola çıkarak yüzde yüz emin şekilde Tosun'un saldırıyı gerçekleştirdiği yönünde haber yaptı.

Yüzlerce kişi tarafından aranan ve ayrıca da sosyal medya hesabı üzerinden Tosun, ölümle tehdit edildi. Bir süre sonra ise Tosun'un TC. kimlik numarası başta olmak üzere sadece devlet yetkililerinin ulaşabileceği bilgiler sosyal medyaya servis edildi. Tosun'un aile üyelerinin telefon numaraları aranarak yeğenleri de dahil olmak üzere ölümle tehdit edildi.

Aynı saatlerde ise Tosun'un birlikte mücadele ettiği İHD Eş Genel Başkanı Avukat Eren Keskin'in telefonlarına da tehdit arama ve mesajları gelmeye başladı. Keskin hem hakarete uğradı hem de ölümle tehdit edildi.

Dün bir basın toplantısı düzenleyen Tosun ve Keskin, bunun münferit bir hedef gösterme olmadığının, planlı bir devlet organizasyonu olduğunu ve başlarına gelebilecek en küçük şeyden devletin sorumlu olduğunu vurguladı.

Öte yanan Jiyan Tosun ve Eren Keskin'in telefon numaraları çocuk oyun gruplarına dağıtılarak, Tosun ve Keskin arattırılıyor ve tehdit ediliyor.