28 Eylül 2024 Cumartesi

İzmir'de 'acele kamulaştırma' kararına itiraz

Çeşme ve Urla'da rant politikaları nedeniyle 511 parsel araziye ilişkin alınan "acele kamulaştırma" kararının iptali için Bölge Mahkemesine dilekçe veren ve ardından açıklama yapan İzmir Yaşam Alanları Platformu, yargının kamu yararını dikkate almasını umduklarını belirtti ve mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

İzmir Yaşam Alanları Platformu Çeşme'nin Alaçatı Mahallesi'nde yer alan 178 parsel arazi ile Urla'nın Zeytineli Mahallesi'nde yer alan 333 parsel arazi olmak üzere toplamda 511 parsel araziye ilişkin alınan "acele kamulaştırma" kararının iptali için Bölge Mahkemesi'ne dilekçe verdi.

Dilekçenin ardından açıklama yapıldı. Basın metnini okuyan İlyas Yaman, "Bu proje Yarımada üzerinde birilerinin zenginleşmesini sağlayacak, onlar devlet gücü ile el konulan araziler üstünden zenginleşirken, yerel halk büyük kayıplara uğrayacak ve yoksullaşacaktır" dedi.

'UMUTLA MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ'
Söz alan Avukat Senih Özay da alınan kararın hukuka aykırı olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti: "Davamızı açtık, umarız yaptıkları hatayı fark ederler. Biz umutla mücadelemize devam edeceğiz."

'UMARIZ YARGIDAKİ İNSANLAR KAMU YARARINI GÖZETİR'
Avukat Murat Fatih Ülkü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu uygulamaya karşı tavrının ne olacağını bilmek istediklerini dile getirirken, Av. Muzaffer Çevrim, kamu yararına çıkarıldığı iddia edilen bu kararların hiçbir kamu yararı taşımadığının altını çizdi. Çevrim, "Yargıya başvurarak davamızı açtık. Umarız yargıdaki insanlar kamu yararını gözetip, bir an evvel bu uygulamaları iptal ederler" ifadelerini kullandı.