29 Eylül 2024 Pazar

İzmir Barosu: Üyemiz Aryen Turan'ın ifade özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız

Faşistler tarafından hedef gösterilerek gözaltına alınan ÖHD Genel Merkez yöneticisi avukat Aryen Turan'ın yanında olduğunu belirten İzmir Barosu, "Özgürlüklerin kısıtlanması çabasına boyun eğmeyeceğiz" dedi.

İzmir Barosu, baro genel kurulunda yaptığı konuşma nedeniyle faşistler tarafından hedef gösterilen ÖHD Genel Merkez yöneticisi avukat Aryen Turan'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

"Düşünce özgürlüğü ve onun ayrılmaz parçası olan düşünceyi ifade etme özgürlüğü, yasada, Anayasa'da ve Anayasa'nın 90. maddesi uyarınca onaylanmış ve iç hukuk normu (üst norm) haline gelmiş Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde tanımlanmış özgürlüklerdir. Muktedirlerin işareti ile yaratılan toplumsal linç, bağımlı yargı tarafından adli bir işleme dönüşmüştür" denilen açıklamada, baronun önceki dönem başkanı Av. Özkan Yücel'in defalarca vekil sıfatıyla Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşerek Turan'ın ifadeye hazır olduğunu söylediğine dikkat çekildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Yurttaşların ifade özgürlüğüne her platformda sahip çıkan İzmir Barosu, İzmir Barosu üyesi meslektaşımızın bu özgürlüğünü sonuna kadar savunmakta kararlıdır. Meslektaşımızın yanındayız. Özgürlüklerin kısıtlanması çabasına boyun eğmeyeceğiz."