28 Eylül 2024 Cumartesi

İstanbul Barosu istismar davasına müdahillik talebinde bulundu

Hiranur Vakfı onursal başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in çocuğunun yıllarca istismara uğramasına neden olmasıyla ilgili açılan davaya, İstanbul Barosu müdahillik başvurusunda bulundu. Ayrıca cinsel istismara maruz kalan H.K.G'nin yaşanın tespit edilmesi için yapılan testlerde yerine başkasının geçirilmesine ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul Barosu, Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel hakkında "Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı", Kadir İstekli hakkında ise "Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ile "Cinsel saldırı" suçundan açılan davaya müdahil olarak katılma talebinde bulundu.

İstanbul Barosu adına Başkan Filiz Saraç ayrıca, yaşının tespiti için gönderildiği hastanede yerine başkasına test yapılarak 21 yaşında olduğuna dair rapor düzenlenmesine ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Barosu tarafından yapılan açıklamada, "Toplumun geleceği olan çocukların karanlık zihniyetler tarafından her türlü ihmal, istismar ve sömürüsüne karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye vurgulandı.