25 Eylül 2024 Çarşamba

İskoçya'da HDP ve ESP'ye destek yürüyüşü 3. gününde

İskoçya'da HDP ve ESP'ye yönelik gözaltı ve tutuklama saldırılarına karşı yapılan üç günlük yürüyüş bugün İskoçya Parlamentosu önünde yapılacak eylem ile sona erecek. 

İskoçya'nın Dundee kentinde HDP ve ESP'ye yönelik tutuklama saldırılarına karşı yapılan yürüyüş, üçüncü gününde. Yürüyüş bugün İskoçya Parlamentosu önünde yapılacak açıklama ile sona erecek. 

Yürüyüşün ikinci günü, yapılan basın açıklamasının ardından başladı. Yürüyüş güzergahında kalabalık olan yerlerde, saldırıları teşhir eden konuşmalar yapıldı. İskoçya'da ilk defa yapılan böyle bir eyleme, yerli halkın ilgisi yoğun oldu. Kimi yerlerde alkışlar, kimi yerlerde ise araçlarından korna çalarak yürüyüşe destek verdi. 

Dundee Kominist Ligi gönderdiği dayanışma mesajında, ESP'ye yönelik saldırı ve tutuklamalara sessiz kalmayacaklarını belirterek, İskoçya Parlamentosu önünde yapılacak eyleme katılacağını bildirdi. 

Yürüyüşçüler, bugün İskoçya Parlamentosu önünde yapacakları açıklama ile eylemi sonlandıracak. Eyleme, İskoçya Parlamentosu milletvekillerinin de katılması bekleniyor.