25 Eylül 2024 Çarşamba

İskoçya'da ESP ve HDP'ye destek yürüyüşü

ESP ve HDP'ye yönelik tutuklama saldırılarına karşı İskoçya'nın Dundee kentinde yürüyüş başladı. 3 gün sürecek olan yürüyüş 9 Ekim'de İskoçya Parlamentosu önünde sona erecek.

İskoçya'nın Dundee kentinde, ESP ve HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonlarına karşı başlatılan üç günlük yürüyüşün ilk günü tamamlandı.

İskoçya Türkiye ve Kürdistanlı Aileler Birliği'nin çağrısı ile bir araya gelen kurumlar 7 Ekim'de yaptıkları basın açıklamasının ardından yürüyüşe başladı. Yürüyüş, 9 Ekim'de İskoçya Parlamentosu önünde sona erecek.

Dundee'nin merkezinde başlayan yürüyüş boyunca İngilizce dövizlerle ESP ve HDP'ye yönelik baskı ve tutuklama saldırılarına dikkat çekildi.

Yerel basının yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş boyunca, çevrede bulunanların ilgisi yoğun oldu, araçlarıyla geçenler klakson çalarak destek verdi.

Yürüyüşe Kürt Halk Meclisi ve Dundee Enternasyonal İşçi Merkezi üyeleri de katılıyor.

Yürüyüşçüler, 7 Eylül ve 7 Ekim'de ESP'ye yönelik operasyonlara ilişkin İskoç Parlamenterlere bilgi mailleri göndererek, 9 Ekim'de parlamento önünde yapılacak eyleme davet etti. Ayrıca ESP ve HDP'ye yönelik saldırılara ilişkin yerel basına da bilgi mailleri gönderilerek, tutuklama saldırıları teşhir edildi.