28 Eylül 2024 Cumartesi

İşgal saldırısına tepki: Birleşik mücadeleyle karşılık vereceğiz

Alınteri, Dervimci Parti, HDK ve SMF sosyal medya hesaplarından  yaptığı açıklamada, bu saldırının ABD'den Rusya'ya geniş bir onay ve oluruyla gerçekleştiği kaydedildi. Saldırının cihatçı çetelere ve AKP/Erdoğan faşizmine nefes aldırma hamlesi olduğunu kaydeden kurumlar, AKP'ye cevabı birleşik mücadeleyle vereceklerinin altını çizdi.

İşgalci Türk devletinin Rojava ve  Başûrê Kürdistan'a yönelik bombardımanı sürüyor. Saldırıya tepki gösteren emekçi, sol kurumlar, derhal sonlandırılması ve kamuoyuna da dayanışma çağrısı yaptı.

ALINTERİ: KÜRT HALKI VE HAREKET 40 YILI AŞKINDIR DİRENİYOR
Saldırının ABD'den Rusya'ya ve tüm bölge gericiliklerine kadar geniş bir onay ve oluruyla gerçekleştiğinin altını çizen Alınteri, "Hepsi, Kürt halkının tarihsel kazanımlarına, gericilik bağrında yarattığı demokratik-halkçı birikime  düşman! Bir kez daha halkın kendi özgücü, uluslararası demokratik kamuoyu ve Kürt halkının dostlarının oluşturacağı barikatla bu kolektif saldırganlık püskürtülecektir. Kürt halkı ve Kürt özgürlük hareketi 40 yılı aşkındır direniyor, yine direnecek" dedi.

DEVRİMCİ PARTİ: ROJAVA DÜŞMEDİ, DÜŞMEYECEK
"Rojava düşmedi, düşmeyecek" diyen Devrimci Parti, "AKP-MHP faşizmi yeniden bu gece Rojava'ya yönelik işgal saldırısı başlattı. İktidarı için içeride ve dışarıda bombalara sarılan AKP'ye cevabı birleşik mücadelemizle vereceğiz. İşgalciler kaybetti, kaybedecek direnenler kazanacak" ifadelerini kullandı.

HDK: KOBANÊ ONURDUR SAVUNDUK, SAVUNACAĞIZ
HDK, "İŞİD vahşetine karşı evrensel değerleri savunan Kobanê'ye yapılan bu saldırı, insanlığa yapılmıştır ve İŞİD'i canlandırmaktan başka bir amacı yoktur. Kobanê onurdur savunduk, savunacağız" dedi.

SMF: BU SALDIRI, CİHATÇILARA VE ERDOĞAN'A NEFES ALDIRMA HAMLESİDİR
Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ise "Rojava'ya düşmanlık, ülkemiz emek ve demokrasi mücadelesine düşmanlıktır. Rojava'ya yönelik saldırı cihatçı çetelere ve AKP/Erdoğan faşizmine nefes aldırma hamlesidir. Kürt özerk bölgeleri zayıfladıkça cihadist suç şebekeleri güçlenmektedir. Rojava'ya saldırılar son bulmalıdır" ifadelerini kullandı.