28 Eylül 2024 Cumartesi

İran rejimi Komele ve KDP-İ üstlerini bombaladı

Faşist İran rejimi, Kürdistan Demokrat Partisi-İran'ın Hewler'de bulunan üstleriyle Komele ve Demokrat Parti'nin Süleymaniye'deki üstlerini bombaladı. Bombardımanlarda, 2 Kürdistan Demokrat Partisi-İran (KDP-İ) peşmergesi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı.

Faşist İran Rejimi Rojhilat Güçlerinin Güney Kürdistan'da bulunan üstlerini bombaladı. Kürdistan Demokrat Partisi-İran'ın Hewler'de bulunan üstlerine dron ve füzelerle saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda 2 KDP-İ peşmergesi yaşamını yitirirken 8 kişi de yaralandı.

Kürdistan Demokrat Partisi-İran, saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Saldırılarda 8 kişinin yaralandığını, Rêbwar Ebdî ve Aso Tewana adlı 2 pêşmergenin yaşamını yitirdiği belirtildi. İran rejimi, Komele'nin Süleymaniye'de ki üstlerine dronlarla saldırırken Demokrat Parti üstlerine de füzelerle saldırı gerçekleştirdi. Saldırılara ilişkin detay öğrenilemedi.

Bradost bölgesi de yine İran rejim güçlerince bombalandı. Faşist İran rejimi 28 Eylül'de Rojhilat güçlerinin Güney Kürdistan'da bulunan üslerine dönük düzenlediği saldırılarda 11 kişi ve peşmerge yaşamını yitirmiş çok sayıda kişi yaralanmıştı.