28 Eylül 2024 Cumartesi

'İnsanlarımızın yakılmasını kahkahalarla normal mi karşılayalım!'

Yaptığı stand-up gösterisinde Alevilerle ilgili "Hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin. Geçmişte örnekleri var" diyen Pınar Fidan'a tepki gösteren Ferhat Tunç, "Alevilerin acısını kahkahalarla mı karşılayalım" dedi. Pınar Fidan hakkında ayrıca soruşturma başlatıldı.

İstanbul Kadıköy'de yaptığı stand-up gösterisinde Alevilerle ilgili "Hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin. Geçmişte örnekleri var" şeklinde sözler söyleyen Pınar Fidan hakkında soruşturma açıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "19.03.2020 günü sosyal medyada bir bayan şahsın stand-up gösterisi sırasında Alevi vatandaşlara yönelik sözler söylediğine dair yayınlar yapıldığının belirlenmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'Halkın Kin ve Düşmanlığa Tahrik' suçundan (TCK.m.216) soruşturma başlatılmış olup, soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gereken tüm işlemlerin süratle ve titizlikle yapıldığı, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

'ALEVİLERİN ACISINI KAHKAHALARLA MI KARŞILAYALIM!"
Sanatçı Ferhat Tunç da bir açıklama yayınlayarak, söz konusu gösteriye tepki gösterdi. Ferhat Tunç, "Konuyla ilgili söz konusu kişiye yönelik dünkü paylaşımımı 'aşırı' gören insanlar var" diyerek, şunları söyledi:

"Pınar Fidan özür dilemek yerine bunun bir 'ironi' olduğu açıklamasında bulunmuş, üstelik son derece üstenci bir üslupla! Böyle bir sunumu 'mizah' diyerek aklamak mümkün değil. Mizahın sınırları tartışılmaz olabilir ancak acısı hala çok taze bir katliamı, bizden mizah konusu olarak kabul etmemizi beklemesin. Her şeyden önce mizah yaptığını, sanat yaptığını söyleyenlerin topluma duyarlılığı da beklenir. Aydınları yakılan ve halihazırda tehdit altında olan Alevi toplumunun değerleri üzerinden böyle mi ironi yapılır? Pınar Fidan'a sormak lazım, mizah illa güldürmek zorunda mıdır? Sivas katliamının acısı hala yüreklerimizde büyük bir yara olarak duruyor. İnsanlarımızın yakılmasıyla ilgili sözüm ona ironi yapılırken, bunu sunanın da dinleyenin de kahkahalar atmasını normal mi karşılayalım? Pınar Fidan, yaşadığın o toprakların hâlâ yüzleşmediği acı bir tarihi var. Bu ucuz işlerle yüzleşmeyi değil, yozlaşmayı kolaylaştırırsın sadece."