28 Eylül 2024 Cumartesi

İnsan hakları haftasında Emine Şenyaşar'a iki dava daha

641 gündür adalet mücadelesini sürdüren Emine Şenyaşar'a, eşi ve iki çocuğunun katledilmesinin talimatını veren AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a hakaret ettiği iddiasıyla iki dava daha açıldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu ise tutuklanan Emine Şenyaşar, 641 gündür Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti'ni sürdürüyor.

Mezopotamya Ajansı'ndan Müjdat Can'ın haberine göre, adalet isteyen Emine Şenyaşar'a bu süreçte 15 soruşturma açıldı, 6'sı davaya dönüştü. Bu davaların son ikisi ise İnsan Hakları Haftası'nda Şenyaşar'a tebliğ edildi.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi ve Şenyaşar ailesinin avukatlarından Mehmet Ali Aslan, soruşturma ve kovuşturmaların AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a "kamu görevini yaparken hakaret edildiği" iddialarından oluştuğunu söyledi. "Emine Şenyaşar 641 gündür adliye önünde. Bu başlatılan soruşturmaların tamamı Emine Şenyaşar'ın adliye içinde geçirdiği zaman zarfı içindeki soruşturmalar. Bu soruşturmaların Emine Şenyaşar'ın başlatmış olduğu adalet mücadelesini sekteye uğratma çabası olduğunu görmekteyiz" diyen Aslan, dosyalarda yer alan suçlamaların somut dayanaktan yoksun olduğunu kaydetti.