28 Eylül 2024 Cumartesi

İmamoğlu: Tüm etkinlikler iptal edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, belediyeye ait tiyatroların, İBB'ye ait müzelerin Mart ayı sonuna kadar kapatılacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, İBB'ye ait müzeler ile, İSMEK ve belediye tiyatrolarının Mart ayı sonuna kadar kapatılacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Edirnekapı'daki İETT garajında inceleme yaparak alınacak tedbirle ilgili konuştu. 

Koronavirüse karşı alınacak tedbirleri Sağlık Bakanlığı'nın açıklamaları doğrultusunda gerçekleştirdiklerini belirten İmamoğlu, İstanbul'da başta otobüs, metro araçları olmak üzere ibadethaneler, tiyatro, toplu taşıma araçları ve müzelerde dezenfekte çalışması yapıldığını söyledi:

"Şehir Tiyatrolarımıza dair bir karar verdik. Mart sonuna kadar, Cemal Reşit Rey gibi toplu alanlarda, bu tür gösterilerin olduğu yerlerdeki etkinlikleri iptal etme kararı aldık. İSMEK'ler de insanların toplu olarak geldikleri ve eğitim aldıkları yerler. Oradaki eğitimin de yine tedbir alarak, ay sonuna kadar iptaliyle ilgili vatandaşlarımıza bilgi aktaracağız. İstanbul'da İBB ile işlettiğimiz müzelerimiz var. Bu müzeler, özellikle yurt dışından nereden geldiğini bilmediğimiz insanların yoğun kullandığı alanlar. Bu müzelerimizin de gezilmesiyle ilgili süreci yine ay sonuna kadar kapatacağız.

Tüm ibadethaneler, ihtiyaç duyulan tiyatro ve sahne alanları gibi kamu alanlarımız toplamda 800 bin metrekare kapalı alanın dezenfekte çalışmaları yürütüyor arkadaşlarımız.

Başta otobüs, metro araçlarımız ve diğer araçlarla ilgili yaptığımız çalışma, yıkamasından dezenfeksiyonuna zaten rutin yapılan işlemler var idi ama buna ilave olarak gün içinde sıklıkla ara veya mola verdiklerinde yine bir dezenfekte çalışması yaparak insanların virüsle buluşmaması için sıklıkla çalışma yapıyoruz."