27 Eylül 2024 Cuma

'İktidarı korkutan muhalif güç olarak Ankara'da olacağız'

HDP İstanbul İl Örgütü, pazar günü "Geleceğe Yürüyoruz" şiarıyla yapılacak partisinin büyük olağan kongresi için açıklama gerçekleştirdi. HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut, "Zor koşullara rağmen beraber olduğumuzun göstermenin yolu kongredir" mesajı verirken HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise "HDP'nin sesini her yerde duyuracağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, 23 Şubat pazar günü Ankara'da yapılacak HDP 4. Olağan Büyük Kongresi'ne çağrı amacıyla il binalarının önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından milletvekilleri polis ablukasına rağmen İstiklal Caddesi'nde bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

Açıklamaya, HDP İstanbul milletvekilleri Musa Piroğlu, Ali Kenanoğlu, Ahmet Şık ve Batman Milletvekili Necdet İpekyüz'ün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

'ŞİMDİ ANKARA'DA OLMA VAKTİ'
İlk sözü alan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut, İstanbullulara Ankara'da yapılacak kongreleri için açık davet yaptı ve "HDP'nin zor koşullara rağmen coşkuyla kitlesinin beraber olduğunu göstermesinin yolu kongredir. 2 yıl önce yaptığımız kongrede salonu doldurduk, şimdi daha fazla kişiyle Ankara'da olma vakti" dedi.

Bulut, HDP'nin haklılığını ve cesaretle örgütlenmenin sonucunu kongreye taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

'BASKILARA RAĞMEN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'
HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz de Kürtçe yaptığı konuşmada, kongreyi kardeşlik için bir mücadele aracı olacağına dikkat çekerek, "Ne yapsalar da meydanlara sokağa çıkmayın deseler de baskılara rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu mücadele, hakikat yoludur" şeklinde konuştu.

'İKTİDARI KORKUTAN MUHALİF GÜÇ OLARAK ANKARA'DA OLACAĞIZ'
HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ise her kongrenin yeni bir dönemin başlangıcı olduğuna işaret ederek, "Biz umudun ve cesaretin partisi olarak, iktidarı korkutan muhalif güç olarak Ankara'da olacağız" diye kaydetti.

'HDP'NİN SESİNİ HER YERDE DUYURACAĞIZ'
Açıklama sonradan, İstiklal Caddesi'nde bildiri dağımı için partililer polisle müzakere gerçekleştirdi. Polis, partililerin bildiri dağıtımını engellerken sadece milletvekillerine izin verdi.

Polis ablukası eşliğinde gerçekleşen bildiri dağıtımından sonra Taksim Meydanı'nda basına açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, partisinin faaliyetlerinin polis zoruyla engellendiğinin altını çizdi.

"Sesimizin kısılmasına izin vermeyeceğiz" diyen Piroğlu, "Biz halkın sesini bu sokaklarda duyurmaya devam edeceğiz. Yoksulluğa, adaletsizliğe karşı olacağız ve HDP'nin sesini her yerde duyuracağız" ifadelerini kullandı.