28 Eylül 2024 Cumartesi

İdil'de darbenin üçüncü yılında kayyum protesto edildi

İdil Belediyesine kayyum darbesinin üçüncü yılında yapılan eylemde konuşan İdil Belediye Eşbaşkanı Songül Erden, "Hiçbir zaman geri adım atmadık. Kürt halkı direnmeye devam edecektir" dedi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde belediyeye kayyum atanmasının üçüncü yılında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe binası önünde eylem yapıldı. HDP Şırnak milletvekilleri Hasan Özgüneş ve Nuran İmir ile yerine kayyum atanan İdil Belediyesi Eşbaşkanları Songül Erden ve Murat Şen'in de katıldığı eylemde, Kürt halkının direnişine işaret edildi.

ÖZGÜNEŞ: FAŞİZME KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
HDP'li Hasan Özgüneş, kayyum darbesinin halk iradesine dönük geliştirilen bir saldırı olduğunu söyledi. AKP'lilerin sık sık dillendirdiği "milletin iradesi her şeyden üstündür" sözlerini hatırlatan Özgüneş, kayyumlarla Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin iradesinin tanınmadığına işaret etti. Kayyum atanan 59 belediyenin neredeyse tümünde yolsuzluklar tespit edildiğini vurgulayan Özgüneş, "Faşizme karşı ve her türlü antidemokratik mücadeleye karşı mücadele ettik ve mücadelemiz devam edecektir. Ta ki barış ve demokrasi bu ülkeye gelene kadar" dedi.

ERDEN: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ
İdil Belediyesi Eşbaşkanı Songül Erden ise, "Hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde İdil belediyemize kayyum atadılar. Ama hiçbir zaman geri adım atmadık. Kürt halkı direnmeye devam edecektir" diye konuştu.