27 Eylül 2024 Cuma

'Hiçbir güç birleşik sosyalist Kürdistan'ın zaferini engelleyemez'

Avustralya Komünist Partisi (Marksist-Leninist) ve Rus Maoist Partisi, Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve Özgür Namoğlu'nun (Firat Newal) faşist Türk burjuva devleti tarafından katledilmesinin ardından taziye mesajı yayınladı.

Avustralya Komünist Partisi (Marksist-Leninist) ve Rus Maoist Partisi (RMP), MLKP Merkez Komite üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve genç komutan Özgür Namoğlu'nun (Firat Newal) şehadetine ilişkin taziye mesajı yayınladı.

Avustralya Komünist Partisi (Marksist-Leninist) Merkez Komitesi adına başkan Nick G. tarafından yayımlanan mesajda, "MLKP'nin tüm üyelerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Bunlar, faşist Türk devletinin işlediği suçların uzun listesine yeni suçlar olarak eklendi. Zeki Gürbüz yoldaş, Merkez Komitenizin bir üyesiydi, gençliğinde Türk devletinin günlerce süren işkencelerine dayanmış, sınanmış bir devrimciydi. Kürdistan dağlarına ulaştı ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nde (HBDH) Türk ve Kürt devrimcileri arasındaki birliğin inşasına öncülük etti. MLKP sonuna kadar haklı bir davanın öncülüğünü yürütüyor. Bu tür bedellerle birlikte Türk rejiminin baskısı eninde sonunda yenilgiye uğratılacaktır. Hiçbir güç özgür birleşik sosyalist Kürdistan'ın nihai zaferini engelleyemez" denildi.

Rus Maoist Partisi (RMP) de Gürbüz ve Namoğlu'nun şehadetinin ardından yayımladığı mesajda, "Faşist Erdoğan rejimi tarafından katledilen yoldaşlar Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve Fırat Newal'in (Özgür Namoğlu) kayıplarından dolayı partiniz MLKP'ye üzüntümüzü ve dayanışma mesajımızı iletmek istiyoruz. Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkı için yürüttüğü ve Türkiye halklarının demokratik ve ilerici idealler için, sosyalizm için yürüttüğü haklı mücadelesinin yanındayız. Putin rejimi Erdoğan ile pek çok konuda işbirliği yapıyor ve aralarında bazı çelişkiler olsa da her iki rejim de aynı sınıfsal karakteri ve diğer özellikleri paylaşıyor. Bunu göz önünde bulundurarak her iki ülkedeki ilerici güçlerin birbiriyle dayanışma içinde olması çok önemli" ifadelerine yer verdi.