28 Eylül 2024 Cumartesi

Helin'in yoldaşı İbrahim Gökçek: Ne yaparsanız yapın zafer mutlaka bizim olacak

Ölüm orucunun 288. gününde şehit düşen Grup Yorum üyesi Helin Bölek, direnişevinden çıkarılarak Armutlu Cemevi'ne götürüldü. Cemevi bahçesinde yoldaşını uğurlayan İbrahim Gökçek, "Ya o ölecekti ya ben. Bundan ötesi yok. Ya o ya ben. O öldü. Şimdi de ben ölürüm. Ne yaparsanız yapın, zafer mutlaka bizim olacak. Mutlaka bu halkın olacak" diye konuştu. 

Ölüm orucunun 288. gününde şehit düşen Helin Bölek, direnişevinden Armutlu Cemevi'ne götürüldü. 

Bölek'in şehit düştüğü haberinin ardından Grup Yorum tarafından yapılan direnişevinden uğurlama çağrısına katılan yüzlerce kişi, çiçeklere bezenmiş kızılbayrağa sarılı cenazeyi cemevine kadar sloganlarla izledi.

Foto: Emre Orman

Cemevine kadar kitle "Yaşasın ölüm orucu direnişimiz", "Bedel ödedik bedel ödeteceğiz", "Anaların öfkesi katilleri boğacak" sloganları attı. 

Çiçeklere bezenmiş tabutu kalafalta konuldu. Uğurlamaya katılanlar Helin'e selam durdu. 

Cemevi bahçesine yerleştirilen Helin Bölek'in cenazesinin çevresinde Bölek'in annesi Aygül Bilgi ve TAYAD'lı anneler yer aldı. Bilgi, "Sen görmüyorsun, herkes burada" diye ağıt yaktı.

Cenaze bir süre Helin Bölek'i görmek isteyenler için açık tutulurken, çevresini saran yüzlerce kişi, "Bize Ölüm Yok" marşını söyledi.

İBRAHİM GÖKÇEK: GRUP YORUM NE YAPTI SİZE?
Ölüm orucunun 291. gününde olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, cemevi bahçesinde bir konuşma yaptı. 28 yaşındaki bir devrimci sanatçının sanatını yapabilmek için hayatını kaybettiğini söyleyen İbrahim Gökçek şöyle konuştu:

"Sevgili yoldaşlar, sevgili Helin. Bugün tarihi bir gün. Bugün dünyada bir sanatçı, sanatını yapabilmek için hayatını kaybetti, bir sanatçıyı öldürdünüz. Ne için? Müzik yapmasın diye. Grup Yorum ne yaptı bugüne kadar. Suç olarak ne işledi. İt kopuk, sapık manyak, arsız, vatan haini herkes sokakta gezerken Grup Yorum insanlık için özgürlük için ülkesi için vatanı için, şarkılarını söyledi. Bundan başka bir şey yaptı diyen var mı? Çıkabilir mi çıkamaz.

"Ya o ölecekti ya ben. Bundan ötesi yok. Ya o ya ben. O öldü. Şimdi de ben ölürüm. Ne olacak. Katiller memnun musunuz? Ne yaparsanız yapın, zafer mutlaka bizim olacak. Mutlaka. Mutlaka bu halkın olacak. Biz kazanacağız. Biz konserlerimizi yine yapacağız. Taleplerimiz yine devam ediyor. Çok mu zor istediklerimiz. Konser yapmak istiyoruz."

HELİN BÖLEK FERİKÖY'DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK
Helin Bölek, yarın Feriköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak. Uğurlama için İdil Kültür Merkezi önünde saat 10:00'de toplanılacak. Bölek, burada yapılacak törenin ardından Feriköy Mezarlığı'na defnedilecek.