28 Eylül 2024 Cumartesi

HDP'li Paylan: Herkese ücretsiz sağlık hizmeti verilsin

HDP Milletvekili Garo Paylan, koronavirüs tehlikesi nedeniyle herkese ücretsiz sağlık hizmeti verilmesini istedi.

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, koronavirüs tehlikesi nedeniyle tüm halkın ücretsiz sağlık hakkından yararlanmasını istedi.

"Dünya genelinde salgın halinde yayılan koronavirüsün Türkiye'de iki kişide tespit edilmesinden sonra, virüsün salgına dönüşebileceği konusundaki endişeler artmaktadır. Böylesi bir ortamda, sağlığından şüphe duyan tüm yurttaşların ücretsiz sağlık hizmetine başvurabilmesi hayati bir önem kazanmaktadır" diyen Paylan, "Türkiye'de yaklaşık 8 milyon kişinin işsiz olduğu bilinmektedir. Kayıt dışı olarak da 8 milyonun üzerinde vatandaşımız çalışmaktadır. İşsiz olan ve kayıt dışı çalıştırılan yurttaşlar, ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanamamaktadır. Tüm yurttaşların ve sığınmacıların eşit, erişilebilir ve ücretsiz biçimde sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi Koronavirüs salgınının kontrol altında tutulabilmesi için hayatidir" dedi.

HDP Milletvekili Paylan, bu konuda ne tür önlemlerin alındığına dair Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle Meclis'te soru önergesi verdi. Paylan, "Koronavirüs salgını şartlarında, tüm yurttaşların ve sığınmacıların ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanmaları sağlanacak mıdır? Milyonlarca vatandaşımızın sağlık hizmetlerine erişim imkânı yokken, koronavirüs salgını nasıl kontrol altına alınabilecektir?" diye sordu.