28 Eylül 2024 Cumartesi

HDP milletvekillerine 'JİTEM' hesabından ölüm tehdidi

"JİTEM" isimli sosyal medya üzerinden HDP milletvekilleri ölümle tehdit edildi. Tehdit edilen milletvekillerinden Çepni, "AKP'nin kirli savaş yöntemlerine döndüğü anlamına geliyor" dedi. Sarısaç ise "Kimseden korkumuz yok" şeklinde konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi üyesi Veli Saçılık'ın sosyal medya hesabı üzerinden Ülkü Ocakları üyeleri tarafından tehdit edilmesinin ardından şimdi de HDP milletvekillerine tehditler geldi.

"jitem.turkey" adlı Instagram hesabından HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Sarısaç, Hüseyin Kaçmaz, Habip Eksik, Nuran İmir, Semra Güzel, Murat Çepni ve Hasan Özgüneş'e "Ölüm seni bulacak bekle. JİTEM" şeklinde tehdit mesajları gönderildi. 

HDP milletvekilleri, avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Avukat Bişar Alınak tarafından yapılan suç duyurusu dilekçesinde, eylemin münferit olmadığı vurgulandı. 

'TEHDİTLER SİSTEMATİK HALE GELDİ'
Dilekçede şunlar kaydedildi: "Suça konu eyleme ilişkin şüphelinin bulunarak hakkında kamu davası açılması elzemdir. Şöyle ki; ceza yaptırımı, bireylerin gelecekteki tercih ve davranışlarının temelini teşkil eder. Kanuna aykırı hareket eden suçu hakkında hükmedilen cezanın yerine getirilmesi, toplumun diğer bireyleri üzerinden cezaya maruz kalma korkusu yaratarak, onların suç işlemesinin önüne geçer.

Müvekkillerim ülkenin en büyük üçüncü partisi olan HDP'nin seçilmiş milletvekilleridir. Suça konu eylemin sistematik bir biçimde yapılmış olması eylemin münferit olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. Tehdit suçunun eyleme dönüşme ihtimali ve akabinde oluşabilecek kaos ortamının kamu düzenini bozacağı, demokratik siyaset yapma ortamının zedeleneceği hususları da göz önünde bulundurulmalıdır. Zira şüphelinin bulunmaması ve cezalandırılmaması hukuka güveni azaltacağı gibi benzer eylemlerin şüpheli ve benzer nitelikteki kişiler yönünden alışkanlık arz edeceği kuvvetle ihtimaldir."

HDP milletvekillerinin sistematik bir şekilde hedef alındığını kaydeden Avukat Alınak, iktidarın kullandığı ayrıştırıcı dil ve HDP'ye yönelik kışkırtıcı açıklamaların buna neden olduğunu söyledi. 

'AKP'NİN KİRLİ SAVAŞ YÖNTEMLERİNE DÖNDÜĞÜ ANLAMINA GELİYOR'
Tehdit edilen HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, tehditlerin artmasının, iktidarın muhalefete yönelik politikalarının parçası oluğunu vurguladı. 

Çepni, şunları söyledi: "Bu durum 90'lı yılların kirli savaş yöntemlerinin bir icraatı. İnsan kaçırma, işkenceler ve tehditlerin yaşanması 90'lı yılları hatırlatıyor. Bu provokatif hesaplar AKP'nin kirli savaş yöntemlerine döndüğü anlamına geliyor. Muhalefet susturulamadığı zaman kontrgerilla yöntemleri tekrar devreye giriyor. Bizi tehditle susturmak istiyorlar."

SARISAÇ: KİMSEDEN KORKUMUZ YOK
HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, günlerce kendisini takip eden bir aracı ve içerisindeki kişileri cep telefonuyla görüntüleyip teşhir ettikten sonra tehditlerin arttığına dikkat çekti. 

Bunun tesadüf olmadığını ifade eden Sarısaç, "Şuan söz konusu hesap tüm milletvekillerimize tehdit mesajları gönderiyor. Bu hesapların trol değil, özellikle seçilmiş olduklarını yazdıklarından anlıyoruz. Kimseden bir korkumuz, çekincemiz yok. Bize bu yolla geri adım attıracağını düşünenler önce bizim tarihimize baksınlar" dedi.