29 Eylül 2024 Pazar

HDP: Kardeş aile kampanyamız Halil İbrahim bereketiyle şenlensin

Ramazan dolayısıyla açıklama yapan HDP Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hatimoğulları, "Kardeş aile kampanyamız Halil İbrahim bereketiyle şenlensin" diyerek, tüm halklar ve inançların yanında olduklarını ifade etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğlulları, Ramazan dolayısıyla açıklama yaptı. 

Bu gece Ramazan orucu için sahura kalkılacağını belirten Hatimoğulları, "Halkların Demokratik Partisi (HDP) olarak, Müslüman âleminin, maneviyatı yüksek bu mübarek ayının, iyiliğe ve sağlığa vesile olmasını dilerken, oruç tutan tüm yurttaşlarımızın, oruçlarını sağlık ve sıhhat içinde tamamlamalarını temenni ederiz" dedi. 

"Bir hadis-i şerif der ki 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.' İnsanlığın pandemiyle mücadele ettiği bu günlerde Müslüman, gayrımüslim demeden halklarımızın ve inançlarımızın kardeşlik köprüsünü oluşturması en kalbi temennimizdir" diyen Hatimoğulları, dayanışmanın, paylaşmanın kıymetine binaen "Kardeş Aile" kampanyası başlattıklarını hatırlattı. 

Hatimoğlu, kampanyanın "Halil İbrahim bereketiyle şenlenmesi en büyük arzumuzdur" dedi ve ekledi: "Tüm halklar ve inançlar olarak ekmeğimizi, tuzumuzu, gönüller deryamızı paylaştıkça coğrafyamızın zenginliklerini daha çok keşfederiz.  

HDP, bir seferberlik ruhu ve bilinciyle hizmete hazır olduğunu, ihtiyaç duyulan her zaman ve yerde halklarımızın yanında olacağını bu vesileyle bir kez daha ifade ederken, İslam Dünyasının Ramazan ayını tebrik ediyoruz."