28 Eylül 2024 Cumartesi

HDP: Avukatların adalet arayışını baskı ve zorla engelleyemezsiniz

HDP, PM üyesi Av. Metin Özbadem'in de olduğu 9 avukat ve Cizre Belediye Eşbaşkanı Kutlu'nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, bugün avukatlara yönelik gözaltı saldırısıyla ilglii açıklama yaptı. 

HDP PM üyesi Av. Metin Özbadem ve komisyonun önceki dönem üyesi olan Av. Hidayet Enmek'in de bulunduğu 9 avukat ile Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu'nun 'gizli tanık beyanı' ile gözaltına alındığını duyuran Ümit Dede, "Mevcut iktidar özgürlükçü avukatların varlığını tehdit olarak algılamakta, savunma hakkına yönelik hukuku ayaklar altına alarak saldırılarda bulunmaktadır. Kürt ve muhalif avukatlar, müvekkilleri üzerinden kriminalize edilmeye çalışılmakta, gözaltına alınmakta ve tutuklanmaktadır" diye belirtti.

Savunma hakkında dönük saldırıların durdurulmasını ve gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyen Ümit Dede, "İtirafçı beyanlarını referans alarak gözaltı kararı verenlere hatırlatırız ki, özgürlükçü avukatlar uygulanan 'düşman hukuku' karşısında adaleti savunmaktan vazgeçmediler, vazgeçmeyecekler. Avukatların adalet arayışını baskı ve zorla engelleyemezsiniz" dedi.