28 Eylül 2024 Cumartesi

HDP Adana'da Newroz'a çağırdı

HDP Adana İl Örgütü, 20 Mart'ta Ceyhan'da, 22 Mart'ta ise kent merkezinde gerçekleştirilecek Newroz kutlamalarına çağrı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, "Demokrasi, adalet, özgürlük için" şiarıyla yapılacak Newroz kutlamasına çağrı için il binasında basın toplantısı düzenledi. 

Newroz çalışmalarının startını verdiklerini kaydeden HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, 20 Mart'ta Ceyhan'da, 22 Mart'ta ise Adana'da kutlama yapacaklarını duyurdu. Karakış, her iki mitingi için de resmi başvuruyu yaptıklarını bildirdi. 

Tüm halkları Newroz kutlamalarına davet eden Karakış, şunları söyledi: "Gelin hep beraber Türkiye ve Ortadoğu'da barışı, özgürlüğü, adaleti ve demokrasiyi inşa etmenin mücadelesini verelim. Unutmayalım ki her zamankinden daha güçlüyüz ve zafere her zamankinden çok daha fazla yakınız. Zafere olan inancımız ve umudumuz tamdır. Çünkü biz hem onların önlerinde diz çökmedik hem de yalan ve hileleriyle baş edebilecek bir güce ulaştık. O nedenle bize kader diye dayatılan çaresizliğe ve biat kültürüne karşı kader birliği yapıp, birleşik güç oluşturursak şayet, gürleştireceğimiz her bir Newroz ateşi faşist baskıcı iktidarların tepesine bir balyoz gibi inecek ve onlara cehennem azabı yaşatacaktır" dedi.