28 Eylül 2024 Cumartesi

HBDH Milislerinden pankart asma ve yazılama eylemleri

HBDH Sinan Dersim Milisleri, İstanbul ve Van'da üst geçit, cadde ve viyadüklere, pankart astı, yazılamalar yaptı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Sinan Dersim Milisleri, İstiklal Caddesindeki bombalı katliam ve Güney Kürdistan'da kimyasal silah kullanımına ilişkin İstanbul ve Van'da eylemler düzenledi.

16 Kasım günü İstanbul ve Van'da çok sayıda ilçe ve kent merkezlerinde üst geçit, cadde ve viyadüklere pankart asan, yazılama yapan HBDH Milisleri, "Gerillaya karşı alçakça kullanılan kimyasal saldırı protesto edildi, İmralı Tecriti ve genel saldırılara karşı gençliğe gerilla saflarına katılma çağrısı yapıldı, 27 Kasım Kürdistan İşçi Partisi PKK'nin kuruluş yıldönümü kutlandı" diye belirtti.

HBDH Milisleri, "Biji salvegera 27e mijdare - Yaşasın 27 Kasım kuruluş yıldönümü", "Biji berxwedana Zap, Avaşîn, Metîna -Yaşasın Zap, Avaşîn, Metîna direnişi", "Gerillanın namlusu her yerde", "Haydi gençler gerillaya, özgür vatana", "İmralı tecridini parçalayacağız", "Kimyasal kullanmak alçaklıktır" yazılamaları yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tüm bu zulme, vahşete karşı emekçi halklarımız ise boyun eğmiyor. Düşmanın kara propagandalarına kulaklarını tıkıyor... Taksim'de acımasızca patlatılan bomba sonrası faşist iktidarın insan aklıyla alay eden açıklamaları bir çırpıda boşa düştü. İnsanlarımız İçişleri Bakanı'nın sayıklamalarına inanmadı. Halklarımız faşist propagandaya kanmayacak kadar politik uyanıklığa ve devrimci bilince sahiptir."