29 Eylül 2024 Pazar

Hatimoğulları: Halklar arasında kardeşlik köprüsü oluşturuyoruz

Çarklar dönmeye devam ettikçe salgına karşı alınan önlemlerin yetersiz kalacağını vurgulayan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, iktidarın engellemelerine rağmen dayanışmayı örgütleyeceklerini kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, partisinin il örgütünde siyasal sürece ilişkin basın toplansı düzenledi. Hatimoğulları, Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüse (Covid-19) ilişkin vaka ve ölüm oranlarını gizlediğini belirterek, AKP'yi salgına dair şeffaf olmaya davet etti.

AKP'nin "Evde kal" derken emekçileri gözetmediğini belirten Hatimoğulları, "Adana ve İstanbul gibi büyükşehirlerde işçilerin hala işe gittiğini görüyoruz ve bu salgın hastalığın yayılması konusunda bir neden olarak önümüzde durmaktadır. Adana kent merkezine baksanız kalabalıklarla karşılaşmanız mümkün.  Sokak hareketliliğin olduğu İstanbul’da en fazla vakanın yaşanıyor olmasına şaşırmamak lazım" dedi.

İnfaz Yasası'nın MHP’nin talebi ile yapılan bir "Çakıcı affı" olduğunu vurglayan Hatimoğulları, şöyle devam etti: "İnfazda tam eşitlik" dediklerini ancak siyasi tutukluların kapsam dışında bırakılmasının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu dile getirdi. Cezaevlerinde bulunan tutukluların risk altında olduğunu belirten Hatimoğulları,"Sağlık Bakanı bir kişinin 16 kişiye bulaştığından bahsediyor. Dışarıda böyleyken bunun cezaevi koşullarında ne kadar hızlı olabileceğini varın siz düşünün."

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın durumuna değinen Hatimoğulları, Öcalan'ın avukatlarının Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komisyonu'na (CPT) başvurduğunu belirterek, "Sayın Öcalan 71 yaşında ve kronik hastalıkları var. Bu korona günlerinde İmralı’nın nasıl korunduğuna dair bilgiye sahip değiller. Bu konuda CPT’yi göreve çağırıyoruz" dedi.

Koronavirüs günlerinde dayanışmayı örerken devletin sorumluluklarını da hatırlatmaya devam edeceklerini vurgulayan Hatimoğulları, "Bugün AKP'nin açıkladığı paketlerde sermayenin korunduğunu görebiliyoruz. Bin 170 lira ile 4 kişilik bir aile 1 ay boyunca sadece çay simitle beslense dahi yetmeyecektir" diye belirtti.

'KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ OLUŞTURMAYA DEVAM EDİYORUZ'
HDP'li belediyelere atanan kayyumlara ve CHP'li belediyelerin yardım kampanyaları ile bağış hesaplarının bloke edilmesine tepki gösteren Hatimoğulları, sözlerini şöyle tamamladı: "Dağıtılan bir koliye bile müdahale eden bir iktidar var. Oyda iktidardan beklenen krona virüsle mücadele ederken yerel yönetimlerle koordineli hareket etmesidir. Tüm engellemelere rağmen ihtiyacı olan ve dayanışma göstermek isteyen aileleri bir araya getirmeyi amaçlayan kardeş aile kampanyası ile dayanışmayı sürdürüyoruz. Bu konuda iktidarım kutuplaştırıcı siyasetine karşı bizler kampanyamız ile Türk, Kürt, Ermeni, Pomak, Sünni, Hristiyan, Alevi halklar arasında kardeşlik köprüsü oluşturmaya davet ediyoruz."