28 Eylül 2024 Cumartesi

Hastanelerde bulunmayan Covid-19 test kiti AKP'li vekilin oğlu tarafından satılıyor

Binlerce kişinin hayatına mal olan koronavirüs pandemisine karşı mücadele sürerken, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in oğlu Namık Tamer'in kaçak Covid-19 test kiti sattığı ortaya çıktı. Skandal büyük tepkiyle karşılandı.

Koronavirüs pandemisine karşı mücadele sürerken, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in oğlu Namık Tamer'in sosyal medyadan Covid-19 test satışı yaptığı ortaya çıktı.

Milletvekili oğlu Namık Tamer'in sosyal medya durum paylaşımında, Covid-19 test kitlerine ilişkin fotoğraf yer alırken, altına "Covid-19 Rapid Test için ön sipariş alınır. Lütfen iletişime geçiniz" şeklinde not düştüğü görüldü. Tamer'in bugüne kadar kaç sipariş aldığı ve satış yaptığına ilişkin bilgi yok. Ancak olay büyük tepki gördü.

'HASTANELER BULAMAZKEN MİLLETVEKİLİNİN OĞLU NEREDEN BULDU?'
Skandal olay, sosyal medyada "Hastanelerin dahi bulmakta zorluk çektiği bu testleri milletvekili oğlu nereden buldu?" sorusunu gündeme getirdi. Tamer'in, Çin'den ücretsiz gönderildiği belirtilen test kitlerini stoklayıp, sattığı iddiası büyük tepkiyle karşılandı.

AKP'ye yakınlığı ile tanınan zenginlerden Murat Sancak'ın da geçtiğimiz günlerde 125 adet koronavirüs test kiti aldığı ortaya çıkmıştı. Sancak, "parasını vererek aldık" şeklinde açıklama yapsada, Sağlık Bakanlığı'nın "Sadece sağlık kuruluşları alabilir" dediği test kitine ilişkin skandallar birbirini takip etmeye başladı.

VEKİL BABA AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI
Sosyal medyadaki tepki paylaşımlarının ardından AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Tamer, oğlunun test ticareti yapmadığını öne sürdü. Oğlunun neden böyle bir paylaşımda bulunduğuna ilişkin açıklama getirmeyen Tamer'in Twitter hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Oğlum Namık Tamer'in Whatsapp durumuna koyduğu Covid-19 testiyle ile ilgili paylaşımında ön sipariş alınır gibi ifadenin yanlış asılsız gerçek dışı olduğu böyle bir ticaretinin olmadığını, bu kitlerin Sağlık Bakanlıgının kontrolünde olduğunu belirtir, kamuoyunun bilgilerine sunarım."

 

Oğlum Namık TAMERin Whats App durumuna koyduğu Covid 19 testiyle ile ilgili paylaşımında ön sipariş alınır gibi ifadenin yanlış asılsız gerçek dışı olduğu böyle bir ticaretinin olmadığını bu kitlerin SağlıkBakanlıgının kontrolünde olduğunu belirtir kamuoyunun bilgilerine sunarım

— İsmail TAMER ⚡️ (@mvitamer) March 28, 2020