25 Eylül 2024 Çarşamba

Hamburg'da politik tutsaklarla dayanışma eylemi yapıldı

Hamburg'da politik tutsaklarla dayanışma eylemi yapıldı. Eylemde, hasta tutsakların derhal serbest bırakılması istendi.

Almanya'nın Hamburg kentinde Demokratik Güç Birliği'nin (DGB) çağrısıyla Dammtor Hapishanesi, politik tutsaklarla dayanışma eylemi yapıldı.

Türkiye ve Avrupa'da tutuklu bulunan politik tutsakların fotoğraflarının taşındığı eylemde DGB adına okunan açıklamada, Türkiye hapishanelerindeki hak ihlallerine değinildi. pandemi sürecinde hapishanelerdeki görüş kısıtlamaları, çıplak arama dayatmalarına son verilmesi ve hasta tutsakların derhal serbest bırakılması istendi.

Tutsakların Sesi Platformu adına yapılan konuşmada ise Türkiye hapishanelerinde insanlık dışı koşullarda onbinlerce politik tutsağın olduğu ve bunlarla beraber 780 çocuğun anneleriyle birlikte hapisanelerde büyüdüğünü belirtirken, 591'i ağır 1564 hasta tutsağın olduğu belirtildi.

AKP-MHP iktidarının gece yarısı İstanbul Sözleşmesinden çekilmesi ve HDP hakkında kapatma davası açılmasına tepki gösterildi. konuşmada, "Her geçen gün Türkiye ve Kürdistan'da siyasi soykırım operasyonlarına bir yenisi eklenmekte. Bir kaç gün öce HDP milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun millet vekilliği gasp edilerek, HDP ye kapatma davası açılmış 687 siyasetçiye ise siyaset yasağı getirilmeye çalışılmakta. AKP-MHP faşizmi bir gece yarısı İstanbul sözleşmesinden çekilerek diktatörlüğüne yeni bir halka daha eklendi. Bizler Avrupa demokrasi güçleri olarak ne HDP nin kapatılmasına ne siyasetçilerimizin yasaklanmasına izin vereceğiz ne de İstanbul sözleşmesi ısrarından vazgeçeceğiz" denildi.