25 Eylül 2024 Çarşamba

Hamburg'da devrim şehitleri anıldı

Kars Kağızman'da ölümsüzleşen MLKP/FESK savaşçısı Koray Aspir ile Dersim'de ölümsüzleşen TKP/ML TİKKO Merkez Komite Üyesi Erol Volkan İldem ve Fadime Çakıl, Almanya'nın Hamburg kentinde anıldı.

Almanya'nın Hamburg kentinde, 28 Ağustos'ta Kars Kağızman'da ölümsüzleşen MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği komutanlarından Koray Aspir, 6-9 Eylülde TSK'nın Dersim'de başlattığı hava operasyonunda ölümsüzleşen TKP/ML TİKKO Merkez Komite Üyesi Erol Volkan İldem ve Fadime Çakıl anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan TKP/ML temsilcisi "Bizim için sarsıcı bir kayıp, partimiz değerli bir komutanını katbetti. Onun acısını yaşıyoruz, öncelikle devrimci mirasını devralmamız gerekiyor. Sadece kırlarda yaşanmıyor kayıplar, faşist diktatörlük hayatın her alanında saldırıyor. Bir taraftan işçi-emekçilere, diğer taraftan ise Kürt halkına yaptığı baskı gün geçtikçe artmakta. HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonları, gözaltı ve kayyumlar bunu ortaya koyuyor" dedi.

Ardından söz alan MLKP temsilcisi, MLKP Merkez Komitesinin yaptığı yazılı açıklamasını okudu. MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği üyesi HBDH savaşçısı Koray Aspir'in partiye ve devrime olan inancı ve bağlılığına değinen MLKP temsilcisi "Koray yoldaş eğitim esnasında üç parmağını kaybetmiş fakat hiç bir şekilde mücadeleden geri adım atmamış ve komutanlaşmıştır. Bir kez daha şehitlerimize bağlılığımızı bildirirken onlara devrim sözü veriyoruz" diye belirtti.

Sınıf Teorisi adına yapılan konuşmada, "Bölgesel savaşların hergün yeni alanlara taşınarak halkların boğazlandığı bir dönemi yaşamaktayız. Bu savaşlardan kendine rol çalan taraf olan faşist Türk devleti Ermenistan ve Azerbaycan'ın Karabağ üzerinden yürüttüğü haksız savaşından TC devleti taraftır. İmha kırım operasyonları hız kesmeden devam etmektedir. AKP-MHP açık faşizmi her gün halkımıza yoksulluk, işsizlik, sefalet, sendikalara, meslek örgütlerine, svil toplum örgütlerini dağıtılması için faşist baskılar hız kesmeden devam etmekte. Bütün bu katliamcı, soykırımcı, şövenist baskılara karşı geleceğin, özgür, eşit adil yaşanır bir dünya için elde silah, hayatın her alanında faşist Türk devletine cephede meydan okuyup cüreti kuşanan geleceği kazanmadaki kararlılığımızda kayıplarımıza yenilerini eklemekteyiz. Bir kez daha şehitlerimizi anıyor ve mücadelelerine bağlılık sözü veriyoruz" diye kaydedildi.

Anma sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisinin ardından sona erdi.