28 Eylül 2024 Cumartesi

Halkevleri: Tarikat ve cemaatlerle imzalanan protokoller iptal edilsin

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan Halkevleri, tarikat ve cemaatlerin kapatılarak aktarılan kamu kaynağının çocukların eğitimi ve geleceği için kullanılmasını istedi. Halkevleri Genel Başkanı Çelik, "Halkevleri olarak herkesi eşit, özgür, laik bir ülke için, çocukların güvende yaşadığı yarınlar için mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.

Halkevleri, çocuk istismarına karşı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. "Tarikat ve cemaatlerle imzalanan protokoller iptal edilsin" yazılı pankartın açıldığı eyleme, "Tarikat yurtları kapatılsın çocukları karanlığa teslim etmeyeceğiz. Çocuk istismarına hayır" yazılı pankartla Fatih Dayanışması da destek verdi.

Devletin cemaat ve vakıflarla işbirliği içinde olduğunu kaydeden Halkevleri, Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarını "her toplumda karşılaşılabilecek mesele" sayanların Ensar Vakfı'ndaki istismara da "bir kere yaşanmış bir olay" dediğini hatırlattı.

Basın açıklamasını okuyan Halkevleri Genel Başkan Yardımcımız Zeynep Çelik, "Tarikatları, bakanlıkları, polisi, adalet saraylarıyla adeta bir suç örgütü! Hiranur vakfındaki istismarda, istismarın üstünün örtülmesinde, adli sürecinin gecikmesinde sorumluğu olan herkes yargılanmalıdır. Tarikat ve cemaatlerle imzalanan bütün protokoller iptal edilmelidir" dedi.

Tarikat ve cemaatlerin kapanmasını, aktarılan kamu kaynağının çocukların eğitimi ve geleceği için kullanılması gerektiğinin altını çizen Çelik, şöyle devam etti: "Bütün toplumsal ilişkilerin din baskısından arındırıldığı laik bir ülke, laik bir yaşam kurulmadan çocuklar güvende yaşayamaz. Halkevleri olarak herkesi eşit, özgür, laik bir ülke için, çocukların güvende yaşadığı yarınlar için mücadele etmeye çağırıyoruz."