28 Eylül 2024 Cumartesi

Gümüştaş: Deprem değil rant hırsı yıkıyor, öldürüyor

ESP Eş Genel Başkanı Gümüştaş, "Bir doğa olayı olan deprem değil rant hırsı yıkıyor, öldürüyor. 'Çök, kapan, tutun' değil; bilime, tekniğe ve insan yaşamına odaklı kentleşme ve yapılaşma yaşatır" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Düzce Sarıdere-Gölyaka merkezli depremin ardından açıklama yaptı.

İnsanların hayatına mal olanın doğa olayları değil iktidarların sermaye odaklı, rantçı politikalar olduğunu kaydeden Gümüştaş; bilim, teknik ve yaşam odaklı kentleşmeye dikkat çekti.

Gümüştaş, şu ifadeleri kullandı: "Bir doğa olayı olan deprem değil rant hırsı yıkıyor, öldürüyor. 'Çök, kapan, tutun' değil; bilime, tekniğe ve insan yaşamına odaklı kentleşme ve yapılaşma yaşatır."

Geçtiğimiz günlerde ülke genelinde "çök, kapan, tutun" adlı bir deprem tatbikatı yapılmış ancak tatbikatın bildirimleri 3 saat sonra gelmiş ve tatbikat sırasında da şarkıcı Edis'in "Martılar" şarkısı çalmıştı. Çok sayıda kişi tatbikatın hayat kurtarmayacağına dikkat çekerek, hükümetin politikaların eleştirmişti.