28 Eylül 2024 Cumartesi

Grup Yorum'la dayanışmaya gözaltı

Grup Yorum'la dayanışmak için hastaneye gelenlere polis saldırdı, 8 kişi gözaltına alındı.

Ölüm Orucu direnişlerini sürdüren Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde zorla yoğun bakım ünitelerine alınmalarının ardından, dayanışma için hastaneye gelenlere de polis saldırdı.

Hastane koridorunda bulunan Grup Yorum üyeleri Betül Varan, Seher Adıgüzel, Eren Erdem ile İbrahim Gökçek'in kardeşi Onur Gökçek, Fırat Kıl, Beyhan Gün, Cemile Temizkalp, Ulaş Baran gözaltına alındı.

'AİLELER YARIN GÖRÜŞECEKLER'
Avukat Yaprak Türkmen'in verdiği bilgilere göre, hastane kurulu İbrahim Gökçek hakkında yoğun bakıma kaldırılma kararı verdi. Avukatlara ya da ailelere doğrudan iletilen bir kurul raporu olmaması nedeniyle ayrıntılar bilinmiyor. Bu karar doğrultusunda İbrahim Gökçek'in ailesi ve avukatları bulunduğu odadan zorla çıkarıldı. Fakat yoğun bakım servisine kaldırılan Gökçek'in odasında kullandığı eşyaları istemesi, henüz bir zorla müdahalenin gerçekleşmediğini gösteriyor. 

Aynı dakikalarda Helin Bölek için de aynı kurul kararının olduğu söylenip ailesi ve avukatları odadan zorla çıkarılsa da kendisinin henüz yoğun bakıma götürülmediği öğrenildi. 

Hem Helin Bölek hem de İbrahim Gökçek için refakatçi yasağı var. Avukat Yaprak Türkmen, yarın saat 13.30 sularında aile görüşüne izin verileceğinin söylendiğini aktardı.