28 Eylül 2024 Cumartesi

'Grup Yorum üyelerine yapılan bir zulüm var'

Zorla götürüldükleri hastanede yine zorla yoğun bakıma kaldırılan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek için hastane önünde açıklama yapıldı. HDP Milletvekili Dilşad Canbaz Kaya, "Bir suç işleniyor, biz bu suça ortak olmayacağız" dedi.

Grup Yorum üyeleriyle dayanışmak amacıyla çok sayıda kişi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Açıklamaya Grup Yorum üyeleri Dilan Ekin ve Sercan Toptancı, Helin Bölek'in annesi Aygül Bilgi, İbrahim Gökçek'in annesi Tüzün Gökçek, HDK İstanbul Eş Sözcüsü Yoldaş Aydın, SGDF Eş Başkanı Alev Özkiraz'ın da yer aldığı çok sayıda kurum ve parti temsilcileri katıldı.

Burada açıklama yapan HDP Milletvekili Dilşad Canbaz Kaya, "Yapılan bir zulüm var ve siz de görüyorsunuz. Arkadaşları sabah bir ziyaret etmiştik. Kısa bir sohbet de etmiştik. Taleplerini biliyoruz. Arkadaşlarımızın hastaneye alınmalarının hukuksuzluğu halen devam ediyor çünkü kendi iradelerinin dışında müdahale edemezsiniz. Talepleri çok net. Konserlerimiz engellenmesin, kültür merkezimiz, İdil Kültür Merkezi terörize edilmesin. Bu taleplerin karşısında yapılmak istenen çok açık. Yani iktidarın, faşizmin yüzünü bir kez daha görmüş oluyoruz" dedi. Kaya, şöyle devam etti:

"Biz iki saat önce buraya geldiğimizde zaten her tarafı karakola çevirmişlerdi. Ümraniye Devlet Hastanesinin her katına karakollar kurmuşlar, polis yığınağı yapmışlar. Kime, kendiliğinden ayağa bile kalkamayan Helin'le İbrahim'e karşı yapılanlardır bunlar. Anneleri bile görüştürülmüyor. İbrahim yoğun bakımda, Helin ise üçüncü katta tutuluyor. Ailelerden hiç kimseyi almıyorlar. Doğallığında polislere sorduğumuzda, ilk önce hangi partiden vekil olduğumu sordular. Tabi ki beni de içeriye almadılar. Hastane hekimiyle görüşmeye çalıştık. Bir hekim, utanç verici bir tutumla, 'Benim çocuğumun ödevi var, onun için acil çıkmam gerek' diyen doktor karşımıza çıktı. Hipokrat yemini etmiş birinin yanında çocukları yaşam mücadelesi veren iki anne var. Yaptıkları hekimlik mesleğiyle alakası yok. Şu anda ailelerden birileri olmadan orada tek başına kalmaları bile suç. Buna hastane yetkilileri, kim karar veriyorsa bir cinayet işleniyor. Hastahane yetkilileri bu suça ortak oluyor, bizler bu suça ortak olmayacağız."

Helin Bölek'in annesi Aygül Bilgi, kısa bir konuşma yaptı, "Helin'i gördüm. Kızıma bir anne gibi bakabilecekler mi bilmiyorum" dedi.