28 Eylül 2024 Cumartesi

Grup Yorum üyeleri zorla hastanede tutuluyor

Ölüm orucu eylemini sürdürdükleri evden zorla alınan Grup Yorum üyeleri Bölek ve Gökçek, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Gece baskınıyla ölüm orucu eylemlerini sürdürdükleri direniş evinden alınan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Gözaltı kararı olmayan Grup Yorum üyelerine şu ana kadar zorla müdahale edilmediği öğrenildi.

Avukatları Grup Yorum üyeleri Bölek ve Gökçek'le görüştüler. Zorla müdahaleyi kabul etmeyen Bölek ve Gökçek'in hijyen koşulları sağlanmayan ortamda tutuldukları ve başlarında polis bekletildiği belirtildi.

Ölüm oruc direşindeki Grup Yorum üyelerine zorla müdahalenin uluslararası sözleşmelere göre yapılamayacağını vurgulayan avukatları, bu yönlü herhangi bir hekim kararının da alınamayacağını, müvekkillerinin kendi hekimlerinin ancak bu kararı verebileceğini açıkladı.

Avukatların verdiği bilgiye göre, polis baskını sırasında da direniş evinde refakatçıları ve aile bireyleri de ters kelepçe yapılarak gözaltına alındı.