28 Eylül 2024 Cumartesi

Gökkuşağı bayrağıyla kayyum rektörü protesto edenler için ceza istendi

Gökkuşağı bayrağıyla kayyum rektör Melih Bulu'yu protesto eden ve darp edilerek gözaltına alınan 12 kişi hakkında 3'er yıla kadar hapis cezası istendi. Mahkeme mütalaaya karşı savunma için duruşmayı erteledi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör atanmasına yönelik protestolarda LGBTİ+ bayrağıyla yürüyen ve darp edilerek gözaltına alınan 12 kişinin davasında mütalaa açıklandı.

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı celse arasında açıkladığı mütalaasını tekrar ettiğini söyledi. Mütalaada, yargılanan 12 kişinin olay tarihinde kayyum rektör Melih Bulu'yu protesto etmek amacıyla üniversite çevresinde bir araya geldikleri kaydedildi.

Protestoları engellemek amacıyla Covid-19 bahane edilerek Beşiktaş ve Sarıyer kaymakamlıklarının ilan ettiği gösteri ve yürüyüş yasağının hatırlatıldığı mütalaada, polislerin öğrencilere saldırmasına yer verilmeyerek 12 kişi hakkında "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" iddiasıyla 6 aydan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mahkeme, 12 kişi ve avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre vererek, duruşmayı erteledi.